Pasiune şi emoţie, dincolo de aparenţe - Interviu cu Florentina Fântânaru

Pasiune şi emoţie, dincolo de aparenţe - Interviu cu Florentina Fântânaru
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Urmărim cu plăcere la televizor emisiunea „Dincolo de aparenţe”, de pe Antena 2. În urmă cu 18 ani îi ascultam vocea pe Radio Alfa, iar mai târziu, ne fascina sâmbăta seara, la emisiunea „Express-ul de week-end”, pe care o realiza şi o prezenta alături de Bogdan Sârbu. Florentina Fântânaru este o gălăţeancă de succes, care pe 11 februarie îşi aniversează ziua de naştere. Interviul pe care vi-l prezentăm astăzi e felul nostru de a-i spune că ne mândrim cu ea şi că îi dorim, în continuare, să ajungă la inimile telespectatorilor săi.


- Când ai debutat în presă şi cum îţi aminteşti acum de anii de la Radio Alfa?

- Debutul meu, în 1994, s-a suprapus cu prima penalizare. Astfel că am debutat cu o lună de stat pe tuşă pentru încălcarea unei reguli sfinte: nu aveam voie să venim cu prieteni în radio şi eu am venit. Dar pentru ce sunt regulile, nu pentru a fi încălcate? Serios, la Radio Alfa am avut cele mai mari emoţii din viaţa mea... Tremuram din toate încheieturile, dar dacă îmi mai clănţăneau şi dinţii, n-aş fi putut face radio niciodată!

- Ce a însemnat perioada "Express-ul de week-end" în cariera ta de televiziune?

- Cu “Expressul de week-end” am făcut istorie în media din Galaţi. Am avut mult curaj şi atâta entuziasm cât nu cred că voi mai avea vreodată.

- În 2000, ai ales Bucureştiul. Cum ai depăşit despărţirea de tot ce însemna Galati şi care au fost etapele parcurse acolo, de la Radio Total până la "Dincolo de aparenţe"?

- Am ales Bucureştiul pentru că nu mai aveam ce face în Galaţi. Nu e aroganţă, dar vroiam să învăţ mai mult, să mă aud la un post de radio profesionist, pentru că ştiam că pot. Nu mi-am pus niciodată frâne, doar că n-am reuşit întotdeauna să-mi depăşesc comoditatea şi am făcut un lucru atâta vreme cât mi-a plăcut. Am ales să fac prima încercare la radio, pentru că pe atunci consideram că televiziunea nu este de mine. Am fost realizator de programe cinci ani la Radio Total, trei dintre ei fiind şi PR-ul postului. Două sezoane am făcut o emisiune despre care pot spune că a fost punctul de plecare al emisiunii “Dincolo de aparenţe”, pe care o realizez acum la Antena 2.

- Şi pentru că vorbim despre "Dincolo de aparenţe", spune-ne istoria acestei emisiuni la care astăzi te raportează toată lumea.

- Pot spune că emisiunea are deja o istorie. Peste câteva luni se fac cinci ani de cand a intrat în grila postului Antena 2. Mihai Gâdea, şeful meu de atunci a avut fler şi mi-a dat să fac formatul asta după ce a ascultat un demo cu emisiunea pe care o făcusem la radio. Mi-a plăcut, mi s-a potrivit şi... restul e istorie!

- Mai poţi merge undeva fără să fii recunoscută? Care sunt primele lucruri care ţi se spun, de obicei, de către fanii emisiunii tale?

- Acum câţiva ani credeam că dacă ies nemachiată pe stradă nu mă recunoaşte nimeni. Eram atât de convinsă, încât eram foarte intrigată când mă oprea cineva. Lumea e surprinsă că în realitate sunt mult mai slabă decât se vede la televizor! Iar fanii, cei care chiar urmăresc emisiunea, apreciază sensibilitatea şi emoţia interviului!

- Ce mai înseamnă astăzi Galaţiul pentru tine? Cât de des mai vii în oraşul unde te-ai născut?

- Galatiul e oraşul meu de suflet. Aici sunt părinţii, sora, nepotul, finuţa. Familia extinsă. Aş veni săptămânal, dacă aş putea. Am făcut sărbătorile de iarnă în Galaţi şi m-am bucurat că după mult timp am reuşit să stau cu ai mei atât cât mi-am dorit!

- Dacă ar fi să rezumi în cateva idei reţeta succesului tău, cum ar suna?

- În primul rând, îţi multumesc pentru compliment. Eu cred că reuşitele mele au la bază două ingrediente principale: pasiune şi emoţie.

- Care au fost interlocutorii care ţi-au oferit cele mai neaşteptate revelaţii: stând de vorbă cu atâtea personalităţi dincolo de aparenţe,ajungi să descoperi lucruri absolut fascinante.

- Invitaţii mei s-au mirat şi se miră de ei înşişi pentru că spun lucrurile pe care n-ar fi vrut să le spună, dar le spun pentru că li se pare firesc s-o facă în dialogul cu mine. Şi le mulţumesc pentru asta! Mulţi dintre ei mi-au mărturisit că n-au reuşit să aibă o comunicare de suflet cu vreun jurnalist, dar cu mine li s-a întâmplat. O invitată mi-a spus râzând: m-ai hipnotizat! Habar n-am ce se întâmplă, dar ştiu că se întâmplă! Am trăit într-adevăr revelaţii cu Johnny Răducanu, Sabin Bălaşa, Florian Pittiş, Angela Gheorghiu, Ion Cristoiu... şi n-am să uit niciodată primul invitat – Sorin Oprescu. Prima emisiune e ca prima dragoste, nu se uită niciodată!

- Cum te-a schimbat experienţa Bucureştiului? Care au fost principalele lucruri pe care le-ai învăţat acolo?

- Bucurestiul mi-a dat un alt ritm. Trebuie să te mişti repede, să fii cu ochii în patru şi să nu-ţi scape oportunitatea, decât dacă vrei tu să-ţi scape!

- Ce le-ai spune tinerilor şi tinerelor care visează să ajungă ca tine?

- Să fie pasionaţi şi... să le placă poveştile!

Citit 5556 ori Ultima modificare Joi, 09 Februarie 2012 19:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.