Nony Borşan, compozitor şi producător la 23 de ani

Nony Borşan, compozitor şi producător la 23 de ani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nony Borşan este tânărul gălăţean despre care în urmă cu fix un an scriam că a reuşit performanţa de a trece cu brio 44 de examene în trei săptămâni şi care fusese la Londra, unde a avut o colaborare cu managerul Aliciei Keys şi cu cei de la Queen. Astăzi, când împlineşte 23 de ani, tânărul e convins că „în orice domeniu ai fi, cu mult înainte de orice succes sau rezultat, este necesară o fundaţie, o bază stabilă pe care vei construi ulterior”. A absolvit anul trecut, în paralel, Facultatea de Compoziţie muzică-uşoară şi Facultatea de Jurnalism, la Bucureşti, considerând că este îmbinarea perfectă pentru showbiz. 

La întrebarea: cine i-a influenţat decisiv cariera muzicală, lista e foarte lungă: „Probabil aş putea scrie o carte despre situaţii şi oameni ce mi-au influenţat viaţa dar, în continuare, pentru totdeauna, în vârful acestei ierarhii se vor afla părinţii mei, fără de care cariera mea ar fi mers pe alte cărări”. Autodefinindu-se, Noni afirmă: „Să spunem că sunt o planetă care tot evoluează şi gravitează în jurul unui Soare, numit Muzica”.

Un producător deschis la nou

Toate proiectele sale sunt importante şi fiecare artist cu care lucrează este tratat cu aceeaşi seriozitate şi implicare: „În ultimul an, multe lucruri bune mi s-au întâmplat şi în continuare cresc valoric pe piaţa muzicală, căutând tot timpul oameni talentaţi cu care sau pentru care să lucrez. Sunt un producător foarte deschis la nou şi atent la ce se întâmplă pe plan muzical în lume, motiv pentru care cei ce consideră că au nevoie de un start în lumea muzicii, mă pot contacta oricând pe adresa mea de facebook, căutând simplu:  Nony Borşan”.

Însă tânărul nu se ocupă doar de compoziţie: „Muzica de film şi de publicitate este o experienţă relativ nouă pentru mine, dar care mă atrage şi mă consumă mai mult creativ, fiind pentru un public diferit faţă de cel comercial. Lucrez cu regizori foarte buni şi talentaţi. În ultimul timp, m-am canalizat mai mult pe producţie şi studioul reprezintă o mare parte din timpul meu, petrecând multe nopţi lucrând până dimineaţa. Plănuiesc mai multe concerte anul ce urmează, inclusiv în oraşul care m-a crescut, Galaţiul”.

„Nu mi-am pierdut entuziasmul”

Era mic când a început să cânte pe scena Casei de Cultură de aici: „Nu aveam mai mult de 5 ani, dar trecând anii, îmi dau seama ce influenţă pozitivă au avut toate acele experienţe aparent nesemnificative pentru vremea respectivă. Maturizarea mea a fost oarecum prematură, trecând prin multe proiecte şi colaborând cu mulţi oameni valoroşi, am intrat brusc în ceea ce înseamnă viaţa de adult. Eu, pe de altă parte, nu m-am schimbat în interior, fiind tot un copil entuziast, care caută mereu fericirea şi idealul spiritual, care nu regretă nicio secundă felul în care a evoluat, care consideră că omul cât trăieşte învaţă şi că suferinţa te face mai puternic, într-adevăr. Londra a fost un experiment reuşit, pe care, însă, nu aş vrea să-l repet în curând. Momentan mă concentrez să reuşesc pe piaţa românească şi, probabil, în câţiva ani, voi reactiva colaborările cu cei cu care am lucrat în Londra şi nu numai. Mi-ar plăcea să lucrez cu artişti adevăraţi, indiferent de forma colaborării”.

Nony le mulţumeşte „pentru a 23-a oară tuturor celor care au fost aproape şi au crezut în mine şi în talentul meu, le promit că întotdeauna voi încerca să mă autodepăşesc şi că vor auzi mai multe ca niciodată despre mine în viitorul foarte apropiat”. Ne bucurăm că ne numărăm printre cei care au crezut, de când avea cinci ani, în steaua sa norocoasă, dar şi în talentul lui Nony Borşan.

Citit 5087 ori Ultima modificare Joi, 23 August 2012 19:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.