Gălăţeanca Sînziana Sîrghi – Miss Intercontinental Romania

Gălăţeanca Sînziana Sîrghi – Miss Intercontinental Romania
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Are 18 ani şi o frumuseţe aparte, cu trăsături ce ne trimit cu gândul la actriţa Romy Schneider. Sînziana Sîrghi, elevă în clasa a XII-a (filologie – germană), a Colegiului Naţional „Al. I. Cuza”, urmează, de şase ani, cursuri la agenţia „aQua Models”, de la Casa de Cultură a Studenţilor. La primul concurs de miss la care a participat, luna aceasta, în cadrul Romanian InfoFashion Festival, la Piteşti, a câştigat titlul Miss Intercontinental Romania. Astfel că, în noiembrie, frumoasa gălăţeancă va reprezenta ţara noastră la finala Miss Intercontinental 2012, ce se va desfăşura la Aachen, în Germania şi va reuni 60 de finaliste de pe toate continentele.

Sînziana recunoaşte că „aQua Models” i-a oferit şansa de a învăţa multe, de la lucrul în echipă şi coordonare pe scenă, până la alimentaţie sănătoasă şi machiaj profesionist. „Am pentru ce să-i mulţumesc coordonatoarei Luminiţa Negoiţă”, afirmă tânăra.

A participat până acum la peste 20 de prezentări, începând cu Gala Extravagance, organizată în fiecare an, de Casa Studenţilor din Galaţi, dar şi în ţară, experienţa acumulându-se pas cu pas. În 2011 a fost imaginea Magazinului Hermosa din Promenada Brăila. „Una e să te uiţi la televizor şi să vezi manechinele, iar cu totul altă încredere ai când vezi poze cu tine pe scenă şi când ştii că ai fost acolo. Simţi că totul este posibil”, spune tânăra. Romanian InfoFashion a fost primul său concurs: „Întâi am participat la un cantonament, timp de o săptămână. Primele trei zile le-am petrecut la Buşteni, unde am avut o prezentare de modă cu strângere de fonduri, apoi o şedinţă foto cu trei fotografi profesionişti – Alin Gălăţescu, Mircea Netea şi Ruben Ştir. Dintre cele 30 de concurente, am fost singura gălăţeancă. În finală, am avut trei probe: ţinute de zi realizate de tineri designeri, costume de baie Pierra şi  rochii de seară – la care am purtat creaţii ale Nataliei Vasiliev, atât de frumoase, încât ar fi avantajat pe oricine”.   

Sînziana ştie că, oricât de experimentată ai fi, pe scenă tot ai emoţii: „Dacă ai rochie lungă, eşti atentă să nu calci pe ea. La o prezentare, în urmă cu doi ani, tot la Piteşti, mi s-a întâmplat să mi se rupă tocul, chiar înainte să intru pe scenă. Am avut noroc de o colegă că mi-a împrumutat pantofii ei”, povesteşte tânăra. Cât despre dificultatea profesiei de model – „dacă eşti atentă şi înţelegi coregrafia, repetiţiile sunt uşoare. Apoi, machiajul şi coafura depind de specialişti, iar ţinutele de regulă ţin de personalitatea şi fizionomia fiecărei concurente”.

Sînziana e convinsă că la Piteşti numărul 5 i-a purtat noroc, ea fiind născută pe 5 iunie. Iar noi suntem convinşi că germana pe care o vorbeşte va fi un atu pentru ea la Aachen.      

Citit 5937 ori Ultima modificare Joi, 20 Septembrie 2012 15:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.