Rona Hartner a renunţat la o vacanţă în Paris. De ce a ales artista să vină la Bucureşti.

Rona Hartner a renunţat la o vacanţă în Paris. De ce a ales artista să vină la Bucureşti.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Rona Hartner se numără printre concurenţii celui de-al treilea sezon al show-ului intitulat „Te cunosc de undeva”, difuzat de postul Antena 1 în fiecare sâmbătă seară. Cu această ocazie ea a lăsat Parisul în urmă şi, alături de fetiţa ei, s-a mutat din nou în România pentru trei luni. Rona a vorbit despre participarea sa la emisiunea-concurs „Te cunosc de undeva”, despre posibilitatea de a reveni definitiv pe plaiuri româneşti, despre micuţa Sumalya, dar şi despre surprizele pe care le pregăteşte românilor...

Pe Rona Hartner o puteţi urmări în fiecare sâmbătă seara, la Antena 1, în cadrul emisiunii „Te cunosc de undeva”. Propunerea de a face parte din distribuţia acestui show a venit exact la momentul potrivit, într-o „pauză” în care Rona avea posibilitatea de a se relaxa la Paris, dar a preferat să-şi ia fetiţa şi să se mute în România pentru trei luni. A acceptat bucuroasă ideea de a concura în cadrul emisiunii „Te cunosc de undeva”, dar recunoaşte că provocarea este foarte mare şi că este puţin mai dificil decât şi-a închipuit la început. „Am văzut câteva extrase când mi s-a propus. Am fost foarte încântată când mi-au propus această colaborare pentru că mie dintotdeauna mi-au plăcut show-urile şi mereu mi-am dorit să interpretez personaje diferite... să fiu one man show. Ideea în sine de a participa mi-a plăcut foarte mult. Cum de am reuşit să o fac? Asta ţine de un miracol pentru că discul meu, „Gipsy Therapy” care va ieşi în Franţa trebuia să se lanseze în noiembrie şi am avut un turneu care s-a prelungit, astfel că ne-am trezit că nu mai putem lansa acum acest album şi o vom face abia în luna mai. Aveam acum o perioadă în care puteam să stau pur şi simplu liniştită la Paris, să continui cursurile de jazz, cursurile de pictură, dar uite că mi-au propus nebunia asta şi am zis „hai!”. Mi-am luat fetiţa pe sus şi m-am mutat în Bucureşti pentru trei luni. Sunt foarte sigură că am să învăţ multe din această experienţă, dar e mult mai greu decât mă aşteptam. Credeam că o să fie mult mai cool, dar e greu. Practic o săptămână de pregătire este puţin, chiar şi pentru un moment din acesta scurt. Trebuie să ne organizăm cu repetiţiile, mai sunt şi problemele astea de sezon... ne mai îmbolnăvim. Sinceră să fiu, e mai greu decât m-am aşteptat eu. Săptămâna asta nici nu ştiu cum am să performez pentru că starea mea de sănătate generală este cam dată peste cap. Sunt răcită!”, a declarat ea.

Despre Rona Hartner se ştie că este o artistă extrem de talentată şi nonconformistă. Iată că există şi un gen de personaje pe care spune că ar refuza să le interpreteze şi asta fiindcă vulgaritatea şi „violenţa vizuală” sunt două lucruri care îi provoacă repulsie. „Nu aş accepta nicio secundă dacă un personaj funcţionează numai pe vulgar şi violenţă vizuală. Pentru mine asta înseamnă o cultură a morţii şi nu a vieţii, ceva urât la care nu mi-aş dori să iau parte. Ori aş prefera să iau patru pe linie şi să-l fac prost, să-l fac cum vreau eu pentru că am şi libertatea asta de a nu-i asculta deloc dacă nu vreau, dar în principiu vreau să-i ascult şi prefer să-mi dea personaje luminoase şi interesante chiar dacă sunt foarte grele. Nici nu ştiu la ce să mă aştept, dar prefer să fie personaje foarte grele, dar să nu fie ceva scabros.” Rona îşi doreşte să îşi achiziţioneze o casă în Bucureşti pentru a nu mai fi nevoită ca atunci când revine pe plaiuri mioritice, să stea prin hoteluri sau apartamente închiriate. „Mă gândesc foarte serios să-mi cumpăr o casă în Bucureşti pentru ca de fiecare dată când vin stau în apartamente închiriate, impersonale sau la hoteluri. E complet neplăcut, motiv pentru care am luat decizia asta”, spune ea.

Cu toate că locuieşte deja de foarte mulţi ani în Franţa, Rona nu exclude posibilitatea de a se întoarce definitiv în România. „Întoarcerea mea definitivă în România este o posibilitate. Depinde mult de ce proiecte se leagă aici pentru că dacă discurile mele nu ies în România şi nu am posibilitatea de a trăi din meseria mea de artist, nu are niciun sens să vin. În Franţa trăiesc foarte bine din meseria de artist, dar dacă se iveşte o ocazie cu adevărat interesantă şi proiecte bune... voi veni cu mare plăcere şi nimic nu mă opreşte.” Sumalya, fiica Ronei Hartner, are patru ani şi pare să se fi adaptat deja foarte bine la stilul de viaţă din România. „Fetita mea a învăţat deja româneşte în trei săptămâni de când suntem aici. Vorbeşte româneşte, nu are nicio problemă. I-am pus o bonă care înţelege franceza, dar îi răspunde numai în româneşte, iar ea a început acum să răspundă la rândul ei tot în româneşte, ceea ce e foarte bine şi mă bucură enorm.”.

Pe lângă participarea la „Te cunosc de undeva”, Rona le pregăteşte românilor o serie de surprize. Printre acestea se numără câteva concerte şi un album dedicat Mariei Tănase. Speră ca astfel să ajungă la inima românilor şi să fie apreciată ca artist, fiindcă, după cum ea însăşi a declarat, nu îşi doreşte să fie percepută prin prisma unui scandal, ci prin munca ei. „Pe 21 februarie, 8 martie şi 10 martie pregătesc trei concerte complet diferite la „Şarpele Roz”. Apoi, pe 11 martie la Muzeul Ţăranului Român am un concert de flamenco. Trebuie să vă ţin la curent şi pentru alte evenimente frumoase. S-ar putea să iasă, în sfârşit, pentru împlinirea celor 100 de ani de la naşterea Mariei Tănase un disc cu totul special. Eu am făcut un album acum şapte ani, album care nu a ieşit în România şi care era un omagiu adus Mariei Tănase. Este posibil ca acum să facem o acţiune şi, într-o singură zi, să iasă la un tiraj foarte mare acest disc oferit românilor contra unei sume modice. Îmi doresc mult să se întâmple asta. Albumul se numeşte „Natura” şi, dacă ajungem la un acord bun, vor afla şi românii în sfârşit cum cânt eu în Franţa şi de ce sunt atât de cunoscută acolo. Poate acest lucru mi-ar deschide mie, ca artist, o poartă către inima românilor. Eu n-am vrut niciodată să mă lansez prin scandal, aşa că nu m-a încântat niciodată ideea de a fi percepută doar prin prisma unui anumit scandal şi prefer ca oamenii să mă vadă cu ceea ce ştiu să fac. Mă iubesc... bine, nu mă iubesc... la fel de bine.”

Sursa: agentiadepresamondena.ro

Citit 1724 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Februarie 2013 16:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.