Medicina naturistă. Trei remedii împotriva anxietăţii

Medicina naturistă. Trei remedii împotriva anxietăţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Eşti neliniştit, inima îţi bate repede, respiraţia este superficială şi rapidă, iar mintea îţi joacă feste şi tot ce ai vrea este să te poţi relaxa. Toate acestea pot fi manifestări ale anxietăţii, pe care le poţi trata natural, fără pastile cu efecte secundare. Există unele remedii sigure, nemedicamentoase, pentru anxietate, de la tehnici care îţi ajută mintea şi corpul, la ceaiuri calmante, spun specialiştii Yahoo! Health.

Muşeţelul

În momentele de agitaţie şi de nervozitate, o ceaşcă de ceai de muşeţel te poate ajuta să te calmezi. Substanţele din compoziţia plantei intră în contact cu aceiaşi receptori din creier ca şi medicamentul numit diazepam, prescris de medici pentru astfel de tulburări psihice, dar nu prezintă aceleaşi efecte secundare.

Ceaiul verde

Cercetările arată că L-teanina, un aminoacid din ceaiul verde, ajută la scăderea ritmului cardiac şi a tensiunii arteriale. De asemenea, câteva studii au constatat că acest compus reduce toate manifestările anxietăţii.

Hameiul

Compusul sedativ din hamei este un ulei volatil care se găseşte în extracte şi tincturi. Mugurii de hamei pot fi folosiţi în aromaterapie. Hameiul are un gust foarte amar, aşa că în ceai nu poate fi folosit decât dacă este combinat cu muşeţel sau cu mentă. Hameiul este adesea folosit ca sedativ, pentru combaterea insomniei, iar în acest scop este combinat de multe ori cu o altă plantă, valeriana. Atenţie, nu consuma plante medicinale cu efect sedativ dacă iei un tranchilizant pe bază de prescripţie medicală! Este recomandat să îi enumeri medicului tău toate suplimentele pe care le consumi.

Citit 2617 ori Ultima modificare Duminică, 31 Martie 2013 11:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.