GALERIE FOTO / Galaţiul, capitala „Românii au talent”. Sute de oameni au venit să îşi încerce norocul

GALERIE FOTO / Galaţiul, capitala „Românii au talent”. Sute de oameni au venit să îşi încerce norocul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aproape 700 de oameni aşteptau, marţi, la ora 10.00, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, pentru a se putea înscrie la preselecţia „Românii au talent” sau doar pentru a-i vedea pe cei care urmau să îşi arate talentele. Simplii spectatori au fost dezamăgiţi. Preselecţia a fost fără public, acesta fiind invitat în zilele de sâmbătă şi duminică, atunci când vor avea loc filmările pentru emisiune.

După aproape o oră de aşteptare şi îmbulzeală, mulţi dintre spectatori au plecat, dar probabil şi mulţi dintre cei care aveau de gând să se înscrie. În jurul orei 11.00, doar aproximativ 300 de oameni îşi aşteptau rândul pentru a-i putea convinge pe producătorii emisiunii „Românii au talent” că merită să ia premiul cel mare, în valoare de 120.000 de euro.

Mulţi dintre concurenţi au bătut drum lung pentru a veni la preselecţia din Galaţi. Am căutat destul până am găsit şi nişte gălăţeni. Aşteptau la rând oameni veniţi din Oneşti, Ploieşti, Râmnicu Sărat, Brăila, însă, cu puţin noroc, am dat şi peste doi oameni din Galaţi, respectiv, Tecuci.

Îndemnată de mama

Andreea Tiron are 12 ani, studiază vioara de trei ani la Liceul de Artă din Galaţi şi a urmat cursurile de canto ale Şcolii Populare de Artă. Este timidă, iar visul ei era până nu demult să se facă soprană. A mai participat la Next Star şi s-a hotărât abia dimineaţă să vină la preselecţia pentru „Românii au talent”, la îndemnul mamei. „Vreau să cânt „Je ne regrette rien”, de Edith Piaf. Am pregătit-o de mai mult timp. Nu m-am pregătit special pentru concurs”, ne-a spus Andreea. Mama ei este cea care îi dă încredere. „Chiar are voce, dar nu are încredere. Este un copil special, are un IQ ridicat. Cântă foarte bine când nu are emoţii”, ne-a spus mama, emoţionată şi ea.

Cântare ad-hoc

Atenţia ne-a fost atrasă imediat de sunetele tribale pornite din câteva djembe. Am intrat în mulţime şi am descoperit un grup de oameni care se pusese pe cântat. Aşa am dat peste copiii de la Organizaţia Umanitară Concordia, veniţi tocmai din Ploieşti, şi peste brăileanul, de 14 ani, Marian Alexandru Toma. Ploieştenii George, Ricardo, Emanuel, Radu şi Marian Zamfir cântă de şase ani la djembe şi prin intermediul organizaţiei au reuşit să îşi ducă muzică până în Italia şi Austria. Brăileanul Marian Toma a luat lecţii de canto la Şcoala Populară de Arte "Vespasian Lungu” şi câteva ore de canto în Galaţi, special pentru concurs. „Avem aceeaşi pasiune, ne-am cunoscut aici şi am zis să cântăm, doar de asta am venit aici. Eu cânt de când eram mic. Cânt tot timpul, cânt şi când mă duc la baie şi fac duş”, ne-a spus Marian.

Printre participanţi, l-am găsit şi pe Arun Durancea, romul din Tecuci, mândru de originea lui, care a venit pregătit să cânte în faţa juriului „Românii au talent” imnul romilor, „Jelem, Jelem”. Arun are 33 de ani, colaborează cu Casa de Cultură din Tecuci din 1997 şi are la activ mai multe apariţii tv şi concursuri. „Am zis să încerc să cânt muzica tradiţională romă veche, deşi nu ştiu cât este de interesant pentru juriu şi, eventual, pentru telespectatorii care vor urmări această emisiune”, ne-a declarat Arun.

Citit 3394 ori Ultima modificare Marți, 10 Septembrie 2013 17:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.