Noile modele iPhone, disponibile la precomandă în România

Noile modele iPhone, disponibile la precomandă în România
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Apple a lansat  săptămâna trecută noua generaţie a smartphone-ului iPhone, respectiv iPhone 5S şi iPhone 5C.  Noile modele sunt disponbile în România pentru precomandă din data de 13 septembrie prin magazinului online QuickMobile. Potrivit datelor oferite de companie, livrările se estimează că vor începe din luna octombrie, iar livrarea se va face în ordinea confirmării plăţii.

Noul iPhone 5S este disponibil în culorile Silver (argintiu), Gold (auriu) şi Space Gray (gri) cu 16/32/64 GB, iar iPhone 5C este disponibil în culorile Green (verde), Yellow (galben), White (alb), Blue (albastru) şi Pink (roz) cu 16GB sau 32GB.

Diferenţele dintre noul iPhone 5S şi "ruda săracă" iPhone 5C

Noile modele de iPhone, 5S şi 5C sunt diferite atât la design, cât şi la specificaţiile tehnice. Iphone 5C are o carcasă din plastic rotunjită şi disponibilă în mai multe culori, în timp ce iPhone 5S păstrează aspectul mai tradiţional al iPhone 5. Procesorul de pe iPhone 5S este de două ori mai rapid decât pe iPhone 5C, iar noua tehnologie de scanare a amprentelor face iPhone-ul 5S unul dintre cele mai sigure dispozitive de pe piaţă.

iPhone 5C este primul iPhone pentru “un buget redus”, prin intermediul acestui model Apple dorind să se adreseze unei noi categorii de clienţi, orientaţi până acum spre produsele rivalilor asiatici.

Specificaţiile pentru iPhone 5C sunt similare cu cele ale iPhone 5 - display retina, LTE, iSight camera, procesor A6, însă carcasa este din policarbonat. În timp ce majoritatea inovaţiilor tehnice sunt la iPhone 5S, iPhone 5C-ul este o inovaţie în domeniul marketingului. În Statele Unite iPhone 5C va fi disponibil la 99 de dolari la abonament pe doi ani.

iPhone 5S urmează tradiţia începută de iPhone 3Gs şi iPhone 4s, oferind la suprafaţă schimbări aproape imperceptibile faţă de predecesor, însă fiind complet remodelat în interior.

Noul iPhone 5S utilizează noul procesor A7, care oferă o viteză de două ori mai mare decât predecesorul A6, tehnologia de scanare a amprentelor, introdusă în butonul “Home”, şi cameră iSight. iPhone 5S este primul smartphone care funcţionează pe 64 de biţi, ceea ce face sistemul de operare IOS 7 să meargă mult mai raid, aplicaţiile fiind optimizate pentru cipul A7.

iPhone 5S utilizează şi un coprocesor, M7, care este o adiţie la procesorul principal A7. M7-le este menit să preia unele sarcini care intrau în atribuţia procesorului principal, precum cele obţinute prin aplicaţiile care măsoare date de mişcare: accelerometru, giroscop, busolă, aplicaţii de fitness etc.

Schimbarea majoră care vine odata cu iPhone 5C este gama variată de culori în care este disponibilă carcasa: verde, alabstru, galben, roz şi alb.

iPhone 5C este puţin mai mare decât iPhone 5S şi iPhone 5, iar carcasa din plastic este rotunjită la margini, amintind de modelele mai vechi de iPhone 3 şi 3Gs. Ambele telefoane, atât 5C, cât şi 5S au un ecran cu un display de 4 inci.

Preturile la care iPhone 5S şi iPhone 5C sunt disponibile la precomandă

iPhone 5S 16 GB - 3.499 lei

iPhone 5S 32 GB - 3.999 lei

iPhone 5S 64 GB - 4.499 lei

iPhone 5C 16 GB - 2.999 lei

iPhone 5C 32 GB - 3.499 lei

Citit 2330 ori Ultima modificare Duminică, 22 Septembrie 2013 10:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.