INTERVIU / Oana Ioniţă, despre viaţa de femeie măritată

INTERVIU / Oana Ioniţă, despre viaţa de femeie măritată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Oana Ioniţă mărturiseşte că nu a mai plecat în luna de miere imediat după nuntă întrucât a simţit nevoia să pună bazele unei afaceri alături de soţul ei, Florin. Fosta „Bebeluşă” de la „Cronica Cârcotaşilor”, mama unei fetiţe de trei ani, ne povesteşte cum decurge viaţa ei acum, ca femeie măritată, dacă s-a confruntat cu depresia post-natală şi care este relaţia soţului ei cu… soacra.

Reporter: Cum s-a schimbat viaţa ta după căsătoria cu Florin?

Oana Ioniţă: După nuntă, am muncit mult la consolidarea celei de-a doua săli de dans… De dimineaţă de la 8.00 până seara târziu, împreună, cot la cot. N-am avut timp de partea romantică a relaţiei noastre, de tot ce înseamnă relaxare ori bucuria faptului că ne-am căsătorit şi suntem împreună. Noi am trecut direct la muncă. Luna de miere am amânat-o pentru câteva săptămâni şi ne bucurăm că am realizat ceva, pentru că atâta timp cât suntem tineri putem să facem foarte multe lucruri. Când vom ajunge la 50 de ani vom avea tot timpul din lume să ne relaxăm şi să ne bucurăm de tot ceea ce am clădit până în acel moment.

Rep: Ce s-a întâmplat cu luna de miere?

O.I.: Până la urmă ne-am dat seama că şi dacă plecăm până la Titu o să fim superîmpliniţi şi bucuroşi. Atâta timp cât suntem împreună, doar noi doi, putem să stăm să ne uităm la filme şi suntem extrem de fericiţi. Iubim foarte mult să ne uităm la filme pe calculator. În ultima vreme nu am avut timp nici să ieşim în oraş pentru a vedea un film.

Rep: Cum a decurs de la început şi până acum relaţia lui Florin cu fiica ta, Isabel?

O.I.: Isabel îl iubeşte foarte mult pe Florin şi iubirea este reciprocă. De multe ori, dimineaţa se trezesc jucându-se împreună, iar pe mine mă lasă să dorm până mai târziu, că am avut de lucru. Altfel stau lucrurile în relaţia lui cu mama mea. Ea încearcă să fie autoritatea în familie şi să ne controleze pe amândoi. În schimb, cu Isabel nu avem probleme!

Rep: Ai declarat că te-ai confruntat cu depresia post-natală? Cum ai trecut peste această problemă?

O.I.: La mine a coincis cu plecarea în Spania, iar faptul că nu aveam familia şi prietenii aproape m-a făcut să mă simt foarte singură. Atunci când am decis să mă reîntorc în ţară cred că am luat cea mai bună decizie din viaţa mea. După aceea, toate s-au îndreptat. Am venit în ţară, am prezentat „Cronica Cârcotaşilor”, am mers la „Dansez pentru tine”, am făcut foarte multe lucruri bune pentru mine şi cariera mea.

Atunci când munceşti, te simţi împlinit şi nu mai ai nicio depresie. Când stai acasă, e mai problematic. De obicei, femeile după naştere nu mai muncesc, ci stau şi au grijă de bebe. Eu cred că atunci când nu munceşti nu poţi da randament şi nu poţi face nimic nici pentru tine, nici pentru ceilalţi.

Rep: Cum este fiica ta, Isabel? Ce o bucură? Cum vă petreceţi timpul împreună?

O.I.: Lui Isabel îi place la nebunie să facă balet alături de fetiţele mele de la sala de dans, să se dea pe tobogan, să coloreze, să ne uităm împreună pe globul pământesc şi să inventăm state şi capitale. Sunt o mamă occidentală. Îmi dau seama că mama mea este pe tip vechi - respectă mult programul de trezire, de somn, de mâncare.

Este foarte strictă la lucrurile astea. Eu îmi doresc ca fiica mea să fie lângă mine. Se mai întâmplă să se murdărească uneori, să nu doarmă poate la timp, dar nu astea sunt lucrurile esenţiale. Mama zice că Isabel are un program mai dezorganizat cu mine, fiindcă şi viaţa mea este puţin mai dezorganizată. Dar asta se datorează faptului că îmi doresc să muncesc acum.

Rep: Ai atâtea amintiri din perioada „Cronica Cârcotaşilor”? Care sunt cele mai plăcute?

O.I.: M-am simţit foarte bine dansând alături de Delia. A fost o colegă foarte bună. Îmi mai aduc aminte cu drag şi scenetele în care m-am implicat foarte mult, în care trebuia să interpretez diferite personaje şi pe care simt că le-am făcut cu tot sufletul, nicidecum doar pentru că trebuia să fiu acolo la un loc de muncă. Pentru mine, „Cronica” şi tot ce a însemnat ea a fost o etapă de împlinire.

Rep: De unde a pornit ideea creării „Dance Planet”? Care au fost speranţele cu care ai plecat la drum şi cum s-a dezvoltat pe parcurs această afacere?

O.I.: Mi-am dorit foarte mult o sală de dans şi acest vis mi s-a împlinit acum doi ani când am deschis „Dance Planet” în Drumul Taberei. Mi-am dat seama că trebuie să am o locaţie de dans pentru ca toţi aceşti ani în care am învăţat balet şi toate stilurile de dans, trebuie să însemne ceva şi că aş putea să împart toată experienţa mea şi celorlalţi mai mici care au nevoie de lucruri profesioniste.

sursa: agentiadepresamondena.ro

Citit 1601 ori Ultima modificare Vineri, 27 Septembrie 2013 16:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.