Regal de blues, sâmbătă, la Galaţi / Marcian Petrescu vine cu „Trenul de noapte”
Foto: Foto: Florin Constantin

Regal de blues, sâmbătă, la Galaţi / Marcian Petrescu vine cu „Trenul de noapte”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cel mai bun cântăreţ la muzicuţă din România, în blues şi rock & roll, Marcian Petrescu, va susţine un concert, sâmbătă, la Galaţi, alături de formaţia sa, „Trenul de noapte”. Solistul aniversează, astfel, 15 ani de activitate profesionistă în slujba instrumentului numit muzicuţă. Pasiunea sa pentru muzicuţă, pentru bluesul cântat la muzicuţă, dar şi respectul faţă de marii maeştri americani ai acestui instrument l-au motivat să se perfecţioneze permanent şi să ajungă în prezent posesorul unei tehnici şi al unui sunet de muzicuţă situat la acelaşi nivel de profesionalism cu cel al celebrilor săi mentori. Pe lângă albumele sale solo, Marcian şi-a pus amprenta şi pe înregistrările altor artişti români, reprezentanţi ai celor mai diverse genuri muzicale: Marcel Pavel & Lavinia, Vasile Şeicaru, Victor Socaciu, Adrian Sărmăsan, Direcţia 5 şi Margareta Pâslaru.

Realizările de care este cel mai mândru rămân, însă, colaborările pe albumele sale alături de două nume de legendă din bluesul american: Sugar Blue (dublu laureat cu Grammy), pe albumul „Poveştile Bluesului” (2009) şi Charlie Musselwhite (legenda vie a bluesului alb american), pe albumul „desCÂNTECE DE BLUES” (2012). Marcian Petrescu este singurul muzician român de blues care a reuşit o asemenea performanţă.

Pentru concertul sâmbătă, de la Galaţi, Marcian Petrescu şi colegii săi din formaţia „Trenul de noapte”, Rareş Totu - chitară, Sheby Joo - bas şi Constantin Bărbăşelu - baterie, au pregătit o selecţie specială de piese, menită să evoce diverse perioade din istoria bluesului şi bogăţia de nuanţe în expresivitate ale acestui instrument. Publicul va putea asculta pe lângă piese de blues şi o selecţie inedită de funk, rock & roll, precum şi piese de factură cubaneză, braziliană şi mexicană. Concertul va fi „asezonat” şi cu textele savuroase din compoziţiile lui Marcian Petrescu: „Nu mă mai stresa”, „Vecinul de la doi” sau „Femeia ta-i urâtă”. Concertul va avea loc în Yoobi Club, sâmbătă, 14 decembrie, de la ora 21,00.

Citit 1769 ori Ultima modificare Luni, 09 Decembrie 2013 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.