Tradiţii inedite pe glob, în preajma Paştelui
Foto: Foto: Washington, SUA

Tradiţii inedite pe glob, în preajma Paştelui
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Madrid, Spania. Spaniolii iau în serios sărbătoarea Paştelui. În timpul săptămânii sfinte, Semana Santa, strazile din multe oraşe sunt pline de procesiuni de doliu. În Duminica Paştelui se renunţă la doliu, oraşul explodând în culoare, lumină şi petreceri stradale.

Andaluzia, Spania. Singurul lucru mai mare decât Carnavalul din Andaluzia este Semana Santa. Procesiunile de zi, care oscilează între paradă festivă şi ceremonie solemnă, sunt experiențe culturale care nu trebuie ratate.

Mazatlán, Mexic. Aici, în fiecare an, în această perioadă, se desfăşoară Carnavalul, al treilea ca mărime din lume, după cele din Rio de Janeiro şi New Orleans.

Washington, SUA. Una dintre cele mai aşteptate petreceri de la Casa Alba este Easter Egg Roll. La evenimentul anual sunt aşteptaţi copiii care vor căuta ouăle de Paşte ascunse pe peluza Casei Albe. După vânătoarea de ouă tradiţionale, copiii au ocazia să se întâlnească cu Iepuraşul de Paşte.

Ierusalim, Israel. În perioada Paştelui, Ierusalimul este luat cu asalt de credincioşi din toate colţurile lumii. Turiştii vin la Ierusalim pentru a se simţi mai aproape de Dumnezeu şi pentru a vedea cu ochii lor locurile în care Iisus Hristos a fost răstingnit şi S-a înălţat la cer.

Viena, Austria. Pieţele de Paşte din Viena se deschid cu două-trei săptămâni înainte de Paşte. Turiştii nu pot rezista iepuraşilor din ceramică sau puişorilor de ciocolată, dar şi nenumăratelor produse tradiţionale expuse în căsuţele de lemn.

New York, SUA. Paştele în New York este deosebit. Atracţia principala este Parada de Paşte care se desfăşoară pe Fifth Avenue, între străzile 49 si 57. Cea mai buna privelişte este lângă Catedrala St. Patrick.

Wilmington, Carolina de Nord. Vasul de razboi USS North Carolina este ancorat pe râul din centrul Wilmington. În fiecare an, aici se organizează vânătoarea ouălor de Paşte. Grădina Zoologică şi plimbările cu poneii completează Duminica Paştelui, făcând-o escapada ideală pentru copii.

Citit 1224 ori Ultima modificare Vineri, 18 Aprilie 2014 10:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.