„Maxi-taxi” nepoluant, cu un cal-putere, pe strada Gării
Foto: Foto: Victor Cilincă

„Maxi-taxi” nepoluant, cu un cal-putere, pe strada Gării
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un zvon susţinea chiar că vor fi înlocuite autobuzele şi microbuzele de pe străzile noastre cu mijloace de transport nepoluante şi mai ieftine: în loc de lei, „şoferul” te-ar costa o mână de fân. Zvonul pornea poate de la imaginea bieţilor căluţi care pot fi văzuţi uneori pe străzi de centru, cum ar fi Al. I. Cuza, Mihai Bravu etc., unde îşi ajută stăpânii să care lemne recuperate, fier vechi sau să facă un mic „ciubuc”, cărând pentru alţii, destul de săraci şi ei, mobilă, ori, la ocazii, produse agricole sau materiale de construcţii.

Chiar dacă oficial le este interzis accesul în centru, necăjiţii riscă pentru leul câştigat, iar caii costelivi arată că nu se îmbogăţesc din munca lor nici stăpânii atelajelor.

În imagine vedeţi chiar un astfel de atelaj, pe o arteră destul de centrală, strada Gării, tras frumuşel cam în staţie: un căluţ tânăr, dar având coaste cam multe, căci erau la vedere! Un mijloc de transport ieftin, pentru oameni fără cont în bancă. Şi curios, insolit, poate chiar romantic: un străin ar avea ce fotografia.

 

Citit 2022 ori Ultima modificare Luni, 25 August 2014 17:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.