ESTIMARE/ 160.000 de gălăţeni fumează pasiv. La ce riscuri se expun

ESTIMARE/ 160.000 de gălăţeni fumează pasiv. La ce riscuri se expun
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aproximativ 30 la sută din populaţia judeţului Galaţi fumează pasiv, în momentul în care inhalează fumul expirat de fumătorii activi. La nivelul întregii ţări, medicii pneumologi spun că există 6,4 milioane de fumători "la mâna a doua". Din acest motiv, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie, Florin Mihălţan, spune că legislaţia privind fumatul trebuie schimbată, pentru o mai bună protecţie a nefumătorilor.

"Vom încerca să forţăm legislaţia, este singura modalitate de a face ca fumătorul pasiv să fie realmente protejat. Trebuie să scoatem din lege acel amendament cu 100 de metri pătraţi, iar în curtea şcolii nu trebuie să mai existe magazine de comercializare a ţigărilor ce sunt disimulate în alte tipuri de vânzări", a declarat Florin Mihălţan, citat de Agerpres.

Specialistul a mai menţionat că, la fumătorii pasivi, se poate înregistra o creştere a riscului de boală cardiovasculară cu 35 la sută şi o dublare a celui de a face o depresie. De asemenea, şi riscul de a dezvolta o formă de cancer este de 1,5 ori mai mare faţă de nefumători.

Citeşte şi: Fumatul în spaţiul public nu face banii

Citit 1102 ori Ultima modificare Marți, 25 Noiembrie 2014 15:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.