Iată ce PRODUSE vom găsi la "Târgul de Sfântul Andrei"

Iată ce PRODUSE vom găsi la "Târgul de Sfântul Andrei"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Timp de patru zile, în perioada 28 noiembrie - 1 decembrie, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, va avea loc cea de-a XIV-a ediţie a "Târgului de Sfântul Andrei”, organizat de Centrul Cultural „Dunărea de Jos” Galaţi.

La eveniment vor fi prezenţi cei mai valoroşi creatori populari din ţară, iar la standurile lor puteţi găsi sute de obiecte lucrate manual, din mai multe domenii: olărit, cioplit în lemn, curelărie, măşti populare, ţesături tradiţionale, icoane, împletituri din răchită. La târg vor participa şi meşteri renumiţi din Republica Moldova, dar şi meşteri cu produse culinare tradiţionale.

„La fel ca la ediţiile anterioare, târgul se doreşte o alternativă viabilă, precum şi o veritabilă şcoală de formare a gustului pentru frumos, oferită tuturor gălăţenilor, tineri şi vârstnici, deopotrivă. El se adresează în special oamenilor pentru care tradiţia noastră populară este un domeniu încă necunoscut, cu toate că a oferit dintotdeauna şi încă oferă un bogat material de documentare privind obiceiurile şi tradiţiile înaintaşilor noştri”, a declarat Sergiu Dumitrescu, directorul Centrului Cultural.

Deschiderea oficială a târgului va avea lor vineri, 28 noiembrie, de la ora 12,00, cu un concert susţinut de Fanfara „Valurile Dunării” şi de solişti ai Ansamblului „Doina Covurluiului”. Surprizele continuă pentru gălăţeni pe tot parcursul evenimentului, pentru că vor avea parte de spectacole  extraordinare cu artişti valoroşi, precum Cristina Gheorghiu, Cristian Pomohaci, Constantin Enceanu şi Cornelia şi Lupu Rednic. Programul complet al spectacolelor îl puteţi afla în pagina de Timp Liber, din ediţia de vineri, a „Vieţii libere”.

Citeşte şi: SEMNAL DE ALARMĂ! Dezbatere pentru salvarea patrimoniului cultural

Citit 2754 ori Ultima modificare Marți, 25 Noiembrie 2014 22:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.