Pe când spectacole la Casa de Cultură a Sindicatelor?

Pe când spectacole la Casa de Cultură a Sindicatelor?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Instituţia s-a asociat cu Galmopan şi, de doi ani, tot modernizează sala de spectacole * Conducerea promite însă că lucrările vor fi gata în toamnă *

Gălăţenii mai au de aşteptat până când vor putea să vadă din nou spectacole la Casa de Cultură a Sindicatelor din Galaţi. Şi asta pentru că, după doi ani de când sala a fost închisă pentru modernizare, lucrările sunt încă neterminate. Conducerea instituţiei ne asigură că reabilitarea e în grafic şi că nu mai e mare lucru de făcut, însă după cum arată în acest moment sala, ar fi o minune ca anul acesta să aibă loc vreun spectacol la Casa de Cultură a Sindicatelor (sperăm totuşi ca această previziune a noastră să nu se adeverească).

„Am schimbat instalaţia de încălzire cu una modernă, avem o instalaţie nouă de ventilaţie, s-a făcut de asemenea instalaţia PSI, iar acum se lucrează la refacerea sălii de spectacole. Deja s-a modificat toată pardoseala, gradenele sălii, tavanul e refăcut, mai rămâne de pus mocheta, bureţii şi tapiţeria de antifonare, precum şi fotoliile, toate acestea fiind deja achiziţionate. Am vorbit cu asociatul nostru şi sperăm să terminăm sala în această toamnă”, a explicat directorul Casei de Cultură a Sindicatelor, Octavian Manole.

„Lucrările sunt gata în proporţie de 70 la sută”

Întrebat dacă îşi mai aminteşte când a avut loc ultimul spectacol aici, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor a trebuit să facă o incursiune până în primăvara lui 2007, când a concertat Tudor Gheorghe.

„E o instituţie care are 40 de ani, era putredă. Oamenii se pot întreba de ce nu am făcut mai devreme sala, însă nu o puteam reface fără să avem gata toate instalaţiile. Se lucrează inclusiv în această perioadă de criză. E drept, nu ca înainte, dar e de înţeles având în vedere situaţia”, a mai spus Octavian Manole.

Pe lângă lucrările la sală, în spaţiul Casei de Cultură a Sindicatelor s-a mai lucrat la două grupuri sanitare, care arată acum impecabil, fiind foarte aproape de finalizare. De asemenea, tot impecabil arată şi o serie de cabine pentru actori, proaspăt modernizate.

În rest, însă, în acest spaţiu nu se văd mari schimbări, exceptând, bineînţeles, partea nevăzută a lucrurilor, instalaţiile despre care am amintit anterior. Chiar şi aşa, directorul de la „Sindicate” spune că totul merge ca pe roate.

„Lucrările sunt gata în proporţie de 70 la sută. Oricum, în proiectul iniţial termenul era 2011, aşa că nu e nicio problemă. Până acum s-au investit 1,6 – 1,7 milioane de lei şi probabil că se va mai investi cam un milion în continuare”, a precizat Octavian Manole.

Mai puţine locuri, mai mult confort

Mai trebuie spus că, odată cu refacerea sălii, capacitatea acesteia va fi de 550 de locuri, nu de 700 cât era înainte de a intra în procesul de modernizare. Şi asta pentru că s-a ales confortul, apelându-se la fotolii, care ocupă ceva mai mult loc decât scaunele de dinainte.

„La ora actuală sălile de peste 700 de locuri nu sunt eficiente. Optim e undeva în jurul a 500 de locuri. În plus, vom putea oferi ceva mai mult confort spectatorilor”, a mai declarat Octavian Manole, cel care a „moştenit” funcţia de director al Casei de Cultură de la tatăl său, regretatul Ion Manole.

Asociere cu Grupul de firme Galmopan

„Casa de Cultură a Sindicatelor e o instituţie de sine stătătoare, cu personalitate juridică, care face parte din Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură a Sindicatelor din România (ANCCSR), forul nostru tutelar. ANCCSR are un preşedinte care e numit de un Consiliu de Administraţie din care fac parte toate confederaţiile sindicale din România”, a lămurit Octavian Manole statutul instituţiei pe care o conduce.

Toate investiţiile însă vin din zona privatului. Şi tot în zona privatului va merge şi mare parte din viitorul eventual profit.

„Avem un parteneriat cu Grupul de firme Galmopan, o asociaţie în participaţiune. Conform parteneriatului, noi am pus la dispoziţie Casa de Cultură, iar ei vin cu investiţiile, urmând ca profitul să fie împărţit 70 la sută Galmopan şi 30 la sută noi. Noi suntem apreciaţi la nivel naţional pentru contractul pe care l-am făcut. Ar fi vrut şi alţii să facă la fel cum am făcut noi”, a explicat Octavian Manole.

Explicaţii foto:

1 - Aşa arată la acest moment sala de spectacole

2 - Toaleta modernizată arată bine

3 - Există însă şi o toaletă veche

4 - Directorul Octavian Manole susţine că asocierea cu Galmopan e benefică

Citit 1518 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.