Sărbătoare chinezească în Galaţi, la "Dunărea de Jos". Care a fost motivul (FOTO)
Foto: Foto Florin Răvdan

Sărbătoare chinezească în Galaţi, la "Dunărea de Jos". Care a fost motivul (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Expoziţie de fotografii din China, degustare de ceaiuri şi de bucate tradiţionale chinezeşti, precum şi pictură pe faţă. De asta au avut parte gălăţenii care au venit joi, 19 februarie, în holul universităţii Dunărea de Jos, curioşi să vadă cum are loc trecerea în Noul An Chinezesc.   

Încă de la deschidere, zeci de oameni au venit să îşi facă poze cu fetele îmbrăcate în costume tradiţionale, să vorbească cu chinezii prezenţi acolo şi să guste din felurile de mâncare puse la dispoziţie de un restaurant chinezesc.

„Noi, de anul nou, ne adunăm în familie, stăm la masă şi ne facem urări de sănătate şi de bucurie pentru noul an. Apoi mergem la rude şi prieteni şi le spunem XIAN NIAN HAO, adică le urăm să aibă un an nou cât mai fericit”, ne-a spus unul dintre chinezii prezenţi la eveniment.

Prezentarea expoziţiei de fotografie a fost însoţită de microrecitaluri susţinute de masteranzii programului internaţional România-China, specializarea teatru muzical, din cadrul Facultăţii de Artă a Universităţii Dunărea de Jos Galaţi, în cooperare cu Academia Centrală de Dramă din China.

„Am gândit toată expoziţia ca un labirint fotografic, în care oamenii să se piardă în frumuseţea locurilor din China. La intrare am pus un stand da face-make-up, cu litere chinezeşti, în timp ce la ieşire se poate face degustare de ceai chinezesc, care este foarte bun pentru trup şi spirit”, a explicat Daniela Şorcaru, directoarea Centrului de Studii Culturale Dialogis Galaţi. 

Sărbătoarea s-a încheiat la ora 18,00, cu o lansare de lampioane de pe scările din faţa Universităţii.


 

Citit 1074 ori Ultima modificare Joi, 19 Februarie 2015 23:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.