SPECIALIŞTII ATENŢIONEAZĂ: O substanţă periculoasă a fost găsită în numeroase cosmetice

SPECIALIŞTII ATENŢIONEAZĂ: O substanţă periculoasă a fost găsită în numeroase cosmetice
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Anul trecut, Comisia Europeană a interzis amestecul de metilcloroizotiazolinonă/metilizotiazolinonă din produse


Metilizotiazolinona, un compus desemnat alergenul anului 2013 de specialiştii din SUA, este prezentă în continuare în compoziţia unor produse cosmetice populare şi chiar a unora destinate copiilor, potrivit publicaţiei citate. În urmă cu doi ani, companiile din domeniu au fost avertizate de specialiştii dermatologi că metilizotiazolinona poate declanşa alergii ale pielii atunci când este adăugată în compoziţia unor produse cosmetice care nu necesită clătire, de exemplu a balsamului pentru păr.

"The Mail on Sunday" scrie însă că, în urma unei anchete realizate în magazine de profil, a descoperit că multe din produsele foarte populare ale unor companii celebre conţin în continuare această substanţă.

În 2013, consilierii ştiinţifici de la Comisia Europeană au cerut ca metilizotiazolinona - folosită drept conservant, datorită proprietăţilor antifungice şi antibacteriene puternice - să fie eliminată din compoziţia tuturor produselor cosmetice care rămân pe piele - de tipul cremelor - şi a celor care nu necesită clătire - precum balsamul de păr şi şerveţelele demachiante.

Totuşi, utilizarea metilizotiazolinonei în anumite concentraţii în produse cosmetice nu este considerată ilegală, lucru invocat şi de companiile care încă o folosesc.

Citit 2405 ori Ultima modificare Luni, 22 Iunie 2015 18:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.