Centrul Cultural "Dunărea de Jos" a lansat, miercuri, 28 octombrie, o culegere de reţete pescăreşti tradiţionale, realizată cu finanţare obţinută prin Programului Operaţional de Pescuit (POP).
Finanţarea proiectului a fost de 274.569 lei, iar din echipa de lucru au făcut parte şapte persoane. Volumul reuneşte reţete tradiţionale pescăreşti adunate de la oameni din opt comune: Cavadineşti, Suceveni, Oancea, Vlădeşti, Măstăcani, Folteşti, Frumuşiţa şi Tuluceşti. De asemenea, sunt prezentate reţete păstrate în Valea Oraşului.
Cartea cuprinde şi trei lucrări de specialitate: Consumul ritual al peştelui, obiceiuri şi credinţe populare româneşti (dr. Doina Işfanoni, de la Muzeul satului din Bucureşti), Prutul Inferior şi resursa de peşte (conf. Luiza Florea, de la Universitatea "Dunărea de Jos") şi Peştele ca aliment (dr. Vladimir Talpeş, director la Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Galaţi).