Volum de REŢETE PESCĂREŞTI TRADIŢIONALE, lansat de Centrul Cultural Dunărea de Jos

Volum de REŢETE PESCĂREŞTI TRADIŢIONALE, lansat de Centrul Cultural Dunărea de Jos
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Centrul Cultural "Dunărea de Jos" a lansat, miercuri, 28 octombrie, o culegere de reţete pescăreşti tradiţionale, realizată cu finanţare obţinută prin Programului Operaţional de Pescuit (POP).

Finanţarea proiectului a fost de 274.569 lei, iar din echipa de lucru au făcut parte şapte persoane. Volumul reuneşte reţete tradiţionale pescăreşti adunate de la oameni din opt comune: Cavadineşti, Suceveni, Oancea, Vlădeşti, Măstăcani, Folteşti, Frumuşiţa şi Tuluceşti. De asemenea, sunt prezentate reţete păstrate în Valea Oraşului.

Cartea cuprinde şi trei lucrări de specialitate: Consumul ritual al peştelui, obiceiuri şi credinţe populare româneşti (dr. Doina Işfanoni, de la Muzeul satului din Bucureşti), Prutul Inferior şi resursa de peşte (conf. Luiza Florea, de la Universitatea "Dunărea de Jos") şi Peştele ca aliment (dr. Vladimir Talpeş, director la Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Galaţi).

Citit 2059 ori Ultima modificare Joi, 29 Octombrie 2015 00:00

2 comentarii

 • postat de Mihail
  Vineri, 30 Octombrie 2015 08:32
  5.13.195.***
  sa cheltuiesti o mica avere,a statului,se intelege ,pentru a strange niste retete,pe care le gasesti cu miile pe cel mai umil site destinat gospodinelor ,pescarilor si gurmanzilor ,innebuniti dupa preparatele din peste,MI SE PARE O RISIPA DE UN CINISM INFIORATOR;IATA PE UNDE SEMAI DUC SI BANII NOSTRI ,AI CONTRIBUABILILOR ,RUSINE !
  0
  1
  Raportează
 • postat de Robert Popescu
  Joi, 29 Octombrie 2015 08:24
  91.208.234.***
  Exemplu de reteta:
  Se curenteaza un crap de 1-2 kg, apoi se fura 5-6 cepe...
  0
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.