Studentă care creează bijuterii handmade UNICAT

Studentă care creează bijuterii handmade UNICAT
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Simona Diana Apostu are 20 de ani şi este studentă în primul an la Facultatea de Drept a Universităţii „Dunărea de Jos”. Simona s-a „specializat” încă din copilărie în realizarea de produse handmade, când modela în fel şi chip plastilina. Ultima sa creaţie este o insignă tip, în formă de dinte, confecţionată special pentru un cabinet stomatologic din Galaţi.

Dragostea pentru artă îi aduce împlinire

Ca să îmbine utilul cu plăcutul, Simona se pricepe de minune să împace şcoala cu hobby-ul. Pasiunea pentru arta confecţionării lucrurilor handmade i-a fost insuflată de o vecină care îşi câştiga existenţa din artă.

„Aveam cam 16 ani când o tot vedeam pe vecina mea că purta nişte bijuterii aparte. Mi-am făcut curaj şi am întrebat-o de unde le cumpără. Şi atunci mi-a împărtăşit secretul ei. Din curiozitate, m-am dus acasă şi am încercat să modelez şi eu fel şi fel de forme din plastilină. Ai mei au spus iniţial că e joacă, însă pentru mine abia începuse totul”, îşi aminteşte tânăra, cu drag.

După tot felul de încercări de a face „chestii” handmade, mai mult sau mai puţin reuşite (mărţişoare, cercei, inele sau brăţări din mărgele) a descoperit că prin multă muncă poate realiza şi clame, coroniţe, inele, broşe, iar mai nou celebrii Minioni din desenele animate.

„Le confecţionez dintr-o pastă numită Fimo, care poate fi modelată foarte uşor, şi alte accesorii, în funcţie de ce îmi doresc să realizez. De exemplu, dacă vreau să confecţionez o pereche de cercei, durează 15 minute să modelez pasta şi încă 15 minute să se usuce la cuptor. Apoi adaug baza de metal şi şurubul din silicon”, ne-a explicat Simona.

A studiat pe internet, a experimentat şi, după aproape patru ani de încercări, a ajuns să facă ceea ce îi place în timpul liber. Bijuteriile ei sunt pline de culoare, majoritatea cu motive florale, realizate cu multă răbdare şi atenţie. În această perioadă, a confecţionat mai multe cu mărţişoare pe care le vinde pe internet.

„Am reuşit să le vând pe internet, pe la cunoscuţi sau pe la facultate. Anul acesta am avut foarte multe cereri. Mi-am făcut curaj, iar la anul vreau să particip la cât mai multe târguri, inclusiv la cele de 1 şi de 8 Martie”, a mai adăugat tânăra.

Pe toate acestea le realizează cu instrumente adaptate pentru că cele special concepute pentru această pastă sunt destul de costisitoare. Foloseşte cutterul pentru a tăia plastilina în forma dorită, rollerul pentru întinderea acesteia şi bureţii abrazivi pentru şlefuirea modelului realizat manual.

Din păcate, în prezent arta reprezintă doar o împlinire sufletească pentru tânără. Munca depusă pentru a crea aceste lucruri unicat nu este prea răsplătită. De exemplu, pentru o brăţară charm mărţişor, munceşte o zi întreagă şi o vinde cu 8 lei. O broşă cu gărgăriţă sau una pe care scrie „La mulţi ani, mamă!” ajunge la preţul de 10 lei.  Însă, adolescenta face totul cu pasiune şi îşi doreşte să înveţe cât mai mult.

Planuri măreţe de viitor

În viitorul apropiat Simona Diana îşi doreşte să participe la cât mai multe târguri şi concursuri pentru a-şi face cunoscută gama de produse. „Pe viitor îmi doresc să fac modele din Fimo şi pe căni sau linguri. De asemenea, vreau să învăţ să confecţionez mărturii pentru nunţi şi botez. La cererea unei prietene am făcut şi brelocuri cu minioni care, spre surprinderea mea, au trezit interesul multor persoane. Părinţii mă susţin şi sunt mândri că reuşesc să câştig un ban al meu. În ceea ce priveşte facultatea, vreau să iau note cât mai mari şi, cine ştie, poate peste câţiva ani să îmi deschid un birou notarial”, a concluzionat Simona Diana.

Citit 5197 ori Ultima modificare Sâmbătă, 27 Februarie 2016 18:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.