Ana Popović - ”Jimi Hendrix în varianta feminină”

Ana Popović - ”Jimi Hendrix în varianta feminină”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ana Popović, supranumită de presa de peste Ocean ”zeiţa bluesului” şi ”Jimi Hendrix în varianta feminină”, a dezvăluit în exclusivitate pentru publicul din România care este secretul succesului de care se bucură. Cântăreaţa de origine sârbă, care va susţine un concert la Teatrul Naţional Bucureşti, pe 23 mai, a fost singura chitaristă invitată să cânte alături de nume grele ale muzicii americane în concertul-tribut dedicat lui Jimi Hendrix, dar şi unica femeie care s-a alaturat lui Joe Bonamassa şi altor cântăreţi celebri de blues la festival “Keeping the Blues Alive”.

”Este un lucru incredibil chiar şi pentru mine!”, spune Ana Popović. ”Ţinând cont că sunt o cantăreaţă de blues care vine din Serbia, faptul că am fost acceptată pe scena marilor chitarişti şi cântăreţi de blues americani este dincolo de aşteptări! Să cânt alături de Buddy Guy, Billy Cox, Joe Bonamassa, Sonny Landreth şi alţii de talia lor este pentru mine un vis devenit realitate”, mărturiseşte artista. Ana Popović îşi explică faptul că a fost singura femeie invitată să cânte în concertul-tribut în memoria lui Jimi Hendrix prin faptul că instrumentul care a consacrat-o, chitara, nu mai este exclusiv masculin. ”Pentru mine a fost o imensă onoare că am fost singura femeie-chitarist invitată să cânt alături de nume grele ca Zakk Wylde, Dweezil Zappa şi Buddy Guy, la acest concert. A fost dincolo de cele mai îndrăzneţe visuri ale mele! Însă faptul că eu stau pe scenă alături de bărbaţii aceştia dovedeşte că, în viitorul apropiat, foarte multe femei vor fi în această situaţie. Chitara nu mai este un instrument exclusiv masculin”, e de părere Ana Popović.

Cântăreaţa a mai mărturisit că participarea alături de nume ca John Hiatt, Robben Ford, Robert Randolph şi Joe Bonamassa la croaziera muzicală ”Keeping the Blues Alive” a însemnat pentru ea ”un pas de la un public exclusiv de blues către o lume mai mult a chitariştilor. Asta este ceea ce vreau să fac în cariera mea artistică! A fost o croazieră fantastică! Am avut ocazia să cânt şi să învăţ multe de la marii chitarişti ai lumii, iar Joe Bonamassa este invitat special în albumul pe care l-am lansat în urmă cu câteva săptămâni, Trilogy”, mai spune Ana Popović.

Cât despre secretul succesului său, cântăreaţa de origine sârbă mărturiseşte că are, într-adevăr o ”reţetă”: ”Perfecţionarea continuă şi, de asemenea, străduinţa continuă de a face următorul cântec mai bun, următorul CD mai bun, următorul solo mai bun decât precedentul şi tot aşa! Şi indiferent ce ar gândi alţii, eu voi fi întotdeauna eu însămi. Mai degrabă cultiv ceea ce mă diferenţiază de alţii, în loc să încerc să schimb asta”, spune Ana Popović.

Carte de vizită

Cântăreaţa originară din Serbia a reuşit să se impună în lumea muzicală prin stilul său - un mix original între blues, rock, funk, căruia i se adaugă o voce puternică şi cu un timbru particular. Nominalizată în mai multe rânduri la premiul Contemporary Blues Female Artist of the Year la Blues Music Awards, prima artistă europeană nominalizată la premiul pentru cel mai bun debut la Festivalul din Memphis, câştigătoare a premiului Best Blues DVD la Blues Matters Awards din Marea Britanie, Ana Popović face parte dintr-o familie de muzicieni. Bunicul său a cântat la chitară într-un stil gypsy jazz, iar tatăl său a fost cel care i-a insuflat pasiunea pentru acest instrument. "Am crescut ascultând blues. Acasă ascultam foarte mult muzică bună. Primul cântec pe care l-am cântat acasă a fost un blues, în limba engleză, cu mult înainte de a înţelege ce anume spuneau versurile", îşi aminteşte Ana Popović. Sursa: eva.ro

Citit 1879 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Mai 2016 18:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.