Secretul unei vieţi sexuale de excepţie

Secretul unei vieţi sexuale de excepţie
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Un studiu realizat pe 2.000 de bărbaţi şi femei a scos la iveală care sunt preferinţele sexuale ale celor mai multe persoane. Datele evidenţiază nevoia partenerilor de a vorbi mai deschis despre dorinţele lor.

Uitaţi de orice stereotip care promite a fi secretul unui sex excepţional. Atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi, totul ţine de romantism, potrivit unor noi cercetări, citate de huffingtonpost.co.uk. Un studiu realizat de Şcoala de Sănătate Publică a Universităţii Indiana şi de Centrul pentru Promovarea Sănătăţii Sexuale a descoperit că mângâierile şi sărutul pot aprinde pasiunea în cuplu. Cercetătorii au întrebat cei peste 2.000 de subiecţi care sunt preferinţele lor în ceea ce priveşte sexul.

"Contrar celor mai multe stereotipuri, comportamentele cele mai atrăgătoare, chiar şi pentru bărbaţi, sunt cele care exprimă romantism şi sentimentul de iubire", a spus profesorul Debby Herbenick, autorul principal al studiului.

Acestea includ săruturi frecvente în timpul sexului, mângâieri, cuvinte dulci/ romantice spuse în timpul sexului. Studiul, publicat în revista PLOS One, a avut în atenţie aproape 50 de comportamente sexuale şi a scos la iveală că din cei peste 2.000 de participanţi, bărbaţi şi femei, majoritatea au preferinţe comune. Cercetătorii au remarcat, de asemenea, că deşi mulţi participanţi au vorbit despre preferinţele lor în ceea ce priveşte comportamentul în timpul actului sexual, mulţi le-au pus în practică doar în trecutul îndepărtat, prea puţini practicându-le în ultima lună sau chiar în ultimul an.

"Aceste date evidenţiază nevoia cuplurilor de a vorbi mai deschis despre dorinţele şi interesele lor sexuale. Împreună pot găsi noi modalităţi pentru sporirea satisfacţiei sexuale, care contribuie la fericirea partenerilor", a concluzionat profesorul Herbenick.

Alte şi alte beneficii

Şi cercetătorii de la Cornell University şi Penn State University, ambele instituţii de învăţământ din Statele Unite ale Americii, au ajuns la concluzia că relaţiile romantice ne fac să ne simţim mai fericiţi, tocmai pentru că suntem fiinţe sociale. Printre cele mai importante beneficii ale unei relaţii fericite, rezultatele cercetărilor au evidenţiat creşterea stării de bine, reducerea nivelului de stres, observându-se, totodată, o mai bună sănătate cardiovasculara, curăţarea pielii sau reducerea durerii fizice.

Sursa: huffingtonpost.co.uk

Citit 4274 ori Ultima modificare Marți, 05 Septembrie 2017 19:34

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.