Nişte palmagii

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Galaţiul iese mereu în faţă de ziua poetului nepereche. Suntem Dorel din toiul Zilei Culturii Naţionale - peste tot se recită cu talent din Eminescu, numai la Dunărea de Jos umblă Poliţia transpirată ca să afle cine a pus iarăşi mâna pe antebraţul Vioricăi Micle. Nişte palmagii...

* Poate şi din acest motiv, ieri, pe 15 ianuarie, zi importantă din calendar, a nins ca-n poeziile lui Argăseală de la FCSB.

* Se aude că nişte adolescenţi ar fi subtilizat ultima mână a muzei din parcul care poartă numele ibovnicului său. Hm, adolescenţi. Cât de "adolescenţi", este întrebarea unui poliţist sensibil?!

* Igor Dodon de peste Prut (parcă ştiu că-i puţin suspendat) a afirmat că Mihai Eminescu este moldovean. Mi-aş dori să văd cum iese Luceafărul dintre trestii - aici e o combinaţie care nu-i face cinste poetului, dar cine-i subsemnatul ca să fie luat în serios? - pentru a-l lua la rost pe rotofei: Pi cini faci tu moldovian, uăi?

* Nu mi-am permis să aştept finalul CEx-ului de ieri, şi nu pentru că nu m-ar fi interesat numele învingătorului, ci dintr-o comoditate vară bună cu tihna veşnică. Replica trebuie să vină musai din bancul cu pisoiul luat de taică-su la cucoane, pe acoperişul nocturn al libidoului: Tată, eu mai fac CEx cinci minute şi mă retrag!

* Mâţa minoră din panseul precedent, în ciuda faptului că e drăgălaşă foc, pare să citeze din discursul oportunist al lui Codrin Ştefănescu.

* Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ atrage atenţia că secretarele şi şoferii din primării sunt mai bine plătiţi decât profesorii. Păi, e firesc aşa, doar n-o să câştigi alegerile cu dascălii, marele defect al ăstora e că învaţă electoratul să scrie şi să citească.

* Nici bine n-a început să se răcorească pe ogoarele şi trotuarele patriei şi deja ne împiedicăm de întrebări stupide prin mass-media autohtonă: "Când vom scăpa de ger?", "Ar putea să se prelungească iarna?" etc. Răspunsul este banal şi nu poate fi ocolit de nimeni: la vară va fi călduţ.

* Elevii români au revenit ieri la şcoală. În Bucureşti a nins, dar Gabriela Firea n-a apucat să închidă instituţiile de învăţământ. N-o fi fost atentă.

Citit 694 ori Ultima modificare Luni, 15 Ianuarie 2018 18:03

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.