Acasă! Definitiv

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Chiar așa, s-a întâmplat ceva în joia neagră? Am încercat să mă concentrez pe alte activități, să-mi demonstrez că se poate și altfel, că viața trebuie să continue indiferent de păruielile din Parlament. Dar n-am putut evita secunda în care canalele de știri au anunțat că impostoarea neconflictuală va pleca acasă. Definitiv. Pentru că niciodată, într-o societate normală, nu avea ce să caute pe un asemenea post o persoană care nici măcar nu știe conjugarea verbelor uzuale, darămite să facă un acord între subiect și predicat sau să mențină fluența frazei, atunci când i se deschide microfonul. Dacă n-ai trecut de Capra cu Trei Iezi, și atunci cu mare chin, ca să treci clasa, e firesc să-ți iei armurile și spada de fiecare dată când trebuie să faci o declarație publică. Or, nefiind în stare să te exprimi corect în limba maternă, chiar și cu ajutorul clișeelor, se cheamă că ești limitat, că nu ai capacitatea de a conduce o administrație de bloc, darămite un guvern. Ar mai fi salvat-o imaginația: astfel, n-ar fi acceptat propunerea otrăvită a lui Dragnea de a trece nitam-nisam la Palatul Victoria. N-a fost cazul.

* Discuția ultimelor zile, chiar și la nivelul plebei, era: bine, pleacă Veorica, pe cine punem în loc? Pardon? E tot un fel de “bă, nu mă duc la vot, că tot ei vor ieși”. Nț, întâia problemă era supremația unei ființe totalmente inapte să conducă un Executiv de stat european. Subsemnatul, înainte de a obține permisul de conducere, ar fi putut considera, eventual și după niște pahare de tulburel, că e în stare să conducă un autoturism. Și, cu încăpățânarea dobândită și de amatoarea din Videle, aș fi urcat la volan. Ne-am fi pus atunci problema de ce există copaci pe marginea străzii și de ce nu se feresc mașinile de pe contrasens?

* Altfel, oricine ar conduce țara, fie de la Cotroceni sau de dincolo, ar trebui să poată zbura imediat ce își arată incompetențele. Poate și impostura. Avem exemplul viu al lui Iordache, așa-numitul Ciordache, poreclă ușor haioasă, care-i mai coafează alura de ins necinstit. Ieri dimineață, rânjea aparent liniștit în fața presei, spunând că moțiunea de cenzură nu va trece. Vor exista Iordachi la PNL și USR sau la cine se va mai perinda pe la ciolan? E obligatoriu să dea socoteală imediat: domnia e pe rând, băi băieți!

Citit 1519 ori Ultima modificare Joi, 10 Octombrie 2019 19:46

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.