Cabala electorală

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* S-a mai dus o duminică de votare din viața românilor (diaspora a beneficiat de un întreg weekend), iarăși ne-am pus zeci, poate sute de întrebări, cele mai multe retorice. Ale subsemnatului arată astfel:

1. Cum a reușit să adune Kelemen Hunor 830 de voturi în județul Galați? Nene, e mai mult decât o situație care îndeamnă la anecdotică, mi se pare suspect ca reprezentantul unei minorități etnice (fără să fac remarci la adresa acesteia, nu m-a împrumutat cu bani, nici nu mi-a cerut) să colecteze aproape o mie de ștampile într-un județ aflat în coasta fostei Uniuni Sovietice. Nu m-am interesat, dar la Constanța și Dolj a agonisit măcar pe-atât. Să fie un soi de cabala electorală?

2. Ce face acel român din doi care niciodată nu participă la scrutin? Statistica ne spune că el nu contează în nicio zi de votare, dar îl întâlnim, pe nesimțite, comentând că prețurile o iau razna, că apar taxe și impozite noi, că nu e bine în țară și că nu se va face niciodată. Aș fonda partidul românilor care nu știu cum arată secția de vot, măcar să-i trec în revistă. Apoi le-aș anula acest drept.

3. Nu pricep ce s-a întâmplat cu motorul Alianței USR-PLUS, e ca și cum ai băga motorină în rezervorul unei mașini care merge cu benzină. Nu le garanta nimeni băieților o intrare în turul al doilea, dar au făcut pana prostului. Drăgălașilor, 14 procente? Și nu poți da vina pe sistem, pe blatul PNL-PSD, pe calificarea echipei CFR Cluj în primăvara europeană...

4. A mai fost și confuzia Banu-Barna, d-astea. Am auzit pe mulți că l-au votat pe John Banu, de ce râdeți?

5. Crede cineva că meciul Iohannis - Dăncilă, din finala pe Cotroceni, e deja adjudecat? Dacă-l lasă liberalii la butoane pe Rareș Bogdan (apropo, tristă mimică a fostului prezentator de televiziune, în momentul în care șeful statului își consuma mica glorie), duelul se va decide la unghie. Și va fi nevoie de VAR.

* Ninel Peia le recomandă votanților săi să aleagă în turul 2 așa cum le dictează conștiința. Asta e de la mine, ca dedicație pentru toți cititorii. Se presupuneee!

Citit 1000 ori Ultima modificare Luni, 11 Noiembrie 2019 17:39

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.