Eroi, în războiul cu legumele pasate

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Suntem foarte buni, unii ne numesc buricul pământului (probabil din acest motiv a fost luminată clădirea impunătoare din Orientul Mijlociu în culorile drapelului românesc) și vom constata în scurtă vreme că Bulgaria va aluneca ușor în Spațiul Schengen. Ah, desigur, suntem mândri că facem parte din spațiul carpato-danubiano-pontic, chiar dacă n-avem niciun merit în acest sens.

* Chiar așa, Simona Halep e fost număr 1 în tenisul feminin mondial, Cristina Neagu a luat al patrulea "Balon de Aur" din handbalul feminin, însă noi suntem veșnic nemulțumiți, ne lamentăm că numai pe vremea lui Ceaușescu se făcea sport de performanță. Terminați cu prostiile, Daciada nu era Olimpiadă, poate doar infrastructura sportivă din acele vremuri să fi fost superioară celei din prezent... Asta apropo de poveștile care se spun la o cană de vin fiert, la instalarea iernii. În plus, debutul lui decembrie ne obligă parcă la o seamă de românisme.

* Halep, cel puțin, este sută la sută creația familiei sale, sistemul neavând niciun merit (nu cunosc povestea interului Neagu, îmi accept ignoranța). Și n-a avut nici în cazul Nadiei Comăneci, ca să mai închidem un subiect tocit, e vorba de talentul extraordinar al oneștencei. Altfel, nu credeți că am mai fi scos măcar cinci Nadii care să deruteze computerele responsabililor de peste Atlantic? Gogean, Miloșovici, Răducan și celelalte campioane olimpice la gimnastică, fără să pomenesc toate marile talente autohtone, n-au avut acel ceva, wow-ul din epoca doamnei Comăneci.

* Ar mai fi ceva, dragi compatrioți: ne dorim din suflet să apară mereu români foarte pricepuți în diverse domenii, dar ne este lene să târâim sacoșa de resturi menajere la container. O lăsăm la colțul blocului, risipind energia aferentă: ne uităm cu mare atenție, să nu remarce careva gestul nostru lipsit de eleganță.

* Suntem leneși din cale-afară și tare ne place când cineva ne laudă că am reușit să înghițim supa-cremă din bol. N-a văzut nimeni cât de sinuos este procesul, dar am și mușcat din zeamă, să fi văzut ce zdraveni ne-am dat în lupta plină de eroism cu legumele pasate!

Citit 1124 ori Ultima modificare Luni, 02 Decembrie 2019 17:54

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.