Importante sunt meditațiile

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Subiectul PISA, o necunoscută pentru subsemnatul, a fost utilizat în toate glumele posibile în spațiul virtual. Atât am priceput: ai noștri elevi, mulți dintre ei (e vorba de 44 la sută), sunt considerați analfabeți funcțional după testul dat în 2018. Din nefericire, n-aș fi avut altă impresie și dacă această PISA ne-ar fi oferit alte date, e destul să-ți arunci privirea prin manualele școlarilor. Mai ales după primul an de gimnaziu - dar fondul clasei merge ca lumea, deși este ilegal.

* Apropo, într-o altă viață mi-aș dori să devin antreprenor. Mi-aș face o școală de stat și aș funcționa doar din fondul clasei și din celelalte fonduri strânse de părinți pe WhatsApp.

* Biata ministresă de la Educație, doamna Monica și nu-știu-cum i se mai spune, a picat urât în poate cel mai problematic minister al momentului. Cîțu de la Finanțe are timp să și doarmă, în comparație cu nenorocirea din învățământ, aici nici măcar androidul (neapărat să fie tehnocrat, altfel s-ar interpreta) n-ar scoate-o la capăt. Forțez o concluzie antipatică: meargă școala cum o merge, importante sunt meditațiile.

* Într-o localitate din județul Bistrița-Năsăud s-a asfaltat pe timp de ninsoare. Ca să mai risipim un clișeu, acela că în Ardeal ființează altă Românie... Aș, e tot aia, monșer, doar că e mai organizată de pe vremea Imperiului Austro-Ungar și reaționează puțin mai greu.

* Zic specialiștii că băuturile cu tematică de Crăciun din unele lanțuri de cafenele pot conține până la 23 de lingurițe de zahăr. Carevasăzică, unii vor putea serba deja ultima venire a lui Moș Crăciun. Darurile postume funcționează doar pe bază de lumânare.

* Naționala de handbal a României a ajuns la un nivel decent cu Neagu pe teren (ce s-a întâmplat ieri cu Muntenegru nu e vreo dramă, așa cum se spune, ci o consecință firească) și poate s-o încaseze și de la echipa făcută de unchiu-meu din mediul rural, cu vreo două verișoare de gradul al III-lea pe apărare, în cazul în care Cristina ar rămâne în tribună. Ah, nu, fratele mamei nu s-a apucat de confecționat formații handbalistice, dar într-un fel trebuie să-și omoare timpul în contextul daunelor produse de pesta porcină africană.

Citit 1266 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Decembrie 2019 17:21

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.