Covid-19, soluția Bădălău

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Curtea Constituțională a decis că mâine va fi ieri. E în spiritul fărădelegii: nu scrie nicăieri, dar o poate citi Ciolacu. Nu l-ați auzit? Fix așa s-a exprimat: „Trebuie să citim spiritul Constituției”. Să facem o repriză de spiritism, cum ar veni.

* Altfel, CCR respectă regulile specialiștilor din mediul sanitar. S-a spălat pe mâini cu proiectul liberalilor (îl includ aici pe șeful statului) de a activa alegerile anticipate.

* Sau cum zice soțul doamnei Carmen de la Sibiu, șansele de anticipate au scăzut dramatic, sub 50 la sută. Oricum stă mult mai bine decât pericolul de a ne tăvăli coronavirusul. Iertare pentru verbul utilizat, însă deja m-a răvășit avalanșa de informații alarmiste... Sper să găsesc și fără GPS adresa la care sunt domiciliat.

* Ca distracție, am inventat ieri pe rețelele sociale un anunț, o scurtă poveste ca la mica publicitate: „Vacanță la Milano, 7 zile la 4 stele, all-inclusive - costă 10 euro. Mergi?” Mi-a venit un mesaj pe Twitter, o doamnă nu prinsese gluma, s-ar fi plimbat aproape gratis prin Lombardia. Ar fi mers, zice ea, și cu 20 de euro. O las să plece liniștită.

* Isteria coronavirusului se manifestă ciudat. Particularități. De pildă, e o criză de nedescris la Vaslui. La supermarketuri se mai găsește apă.

* Covid-19, așa cum i se spune infecției chinezești, ne-ar putea evita la mustață, mai ales după ce va afla că până și cetățeanul Bădălău și-a dat cu părerea despre chestiunea momentului. Iar Bădălău, știu că mă repet, e genul de bărbat trecut de 50 de ani care își dă părul cu vopsea. Și-l gletuiește, îl tencuiește, îi dă decorativa, cum se zice în branșă. E rușinos, ce să ne mai ascundem...

* Deputatul PNL Mara Calista și soțul ei au decis autoizolarea pentru 14 zile, din cauza coronavirusului. Liberalul a vizitat recent Carnavalul de la Veneția. Ce romantică mi se pare măsura celor doi, îi invidiez!

* Mă întreb dacă pot sta paisprezece zile în carantină la mine acasă. Pe salariu, să-mi meargă vechimea și toate celelalte. Că niște vin s-ar găsi prin beci, calitate garantată.

Citit 1486 ori Ultima modificare Marți, 25 Februarie 2020 19:18

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.