Vitamina Cîțu

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Spirtul tot este bun la ceva, degeaba îl blamează medicul Streinu-Cercel, tipul locvace cu părul creț, de vreo două zile. De pildă, în județul Vaslui, mai la nord de noi, n-a fost confirmat niciun caz de contaminare cu Covid-19, cum i se zice virusului venit de la maeștrii shaolin. Ce să însemne acest lucru?

* De asemenea, vitamina C face buba, nu te scapă de coronavirus. Asta se spune în agora, mai ales că unii dintre compatrioți ar fi cumpărat tone de pastile de supt. Bine că a venit ieri PNL-ul cu Vitamina Cîțu, ceva mai frumos și mai nimerit n-aș fi visat!

* Pentru cei care au deschis televizorul mai târziu, Florinache, fost ministru de Finanțe, și-a depus mandatul cu o oră înaintea ședinței de învestire. S-a temut? Aș. A fost obligat să se teamă, însă asta nu-l disculpă. Dimpotrivă. Cîțu va intra în istorie drept premierul-vulpiță.

* Este oficial. Federația Română de Fotbal a decis ieri că Dinamo nu mai pierde niciun meci până pe 31 martie 2020. Sau, după gust, în această perioadă nu va câștiga nici FCSB (un fel de Steaua altoită) campionatul. Na, acum sper să fiți mulțumiți.

* Isteria mondială atinge cote paroxistice, aproape că nu mai știu la ce producție cinematografică de pe Netflix ajunsesem. Casa de Papel sau? Slavă Cerului că sunt la comun pe acest cont, cu încă trei camarazi, ca să nu ne încurcăm în seriale...

* Altfel, gălățenii văd că sunt până în gât în casă, se tem de pandemie ca mortul de handbalul în șapte, pe teren de școală gimnazială. Autobuzele sunt pline (n-am văzut așa ceva, băbuțe și moșuleți până-n schimbătorul șoferului), supermarketurile așijderea, pe străzi și pe trotuare e full, deci mai degrabă ne pasc alte pericole, nicidecum virusul care a pus Italia la pământ. Mă rog, mai vorbim peste vreo două săptămâni. În limba română, cu toate că deja suferă mutații. Certo, si, certo!

* Circula ieri zvonul că Galațiul ar putea fi închis, de ca și cum ar fi cunoscut vreodată alte realități. Poate în epoca în care i se spunea Porto-Franco, de fapt numai atunci. Stați așa, v-aș mai ține de vorbă, dar mi-a rămas căruciorul la coadă, la făină și conserve.

Citit 1167 ori Ultima modificare Joi, 12 Martie 2020 18:11

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.