City-break în sufragerie

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Angajații departamentelor de comunicare nu trăiesc în lumea reală. Au învățat șabloane sau le țin dosite într-un sertar, apoi le dau drumul aiurea. De pildă, ieri, de Ziua Internațională a Muncii, Poliția Capitalei, mă refer la responsabilii de la PR, ne-a servit o tavă de ipocrizie. Cu muștar: „De data asta, grătarul îl facem acasă.” Serios? Și ce mai putem face la domiciliu, mai ales dacă locuim la bloc? Ni se permit și câteva reprize se scuba-diving, domnule ofițer? Să trăiți, nu face nimic.

* Grătarul acasă e ca city-break-ul în sufragerie, însă profesioniștilor care aruncă sfaturi în agora nu le ajungi la nas nici cu prăjina. Poliția oferă ponturi utile, răutăcioșilor, haterilor. Unii au lăsat bormașina din membrele superioare, or fi ambidextri, ca să ardă cu patos niște mititei pe balcon. Sau în bucătărie, cu termopanul scos din balamale. Așa le-au ordonat autoritățile, iar ei iubesc sportul național căruia, din snobism, i se mai spune și respectarea legii.

* Ieri, de 1 Mai, dar și azi, ca de weekend, când unii compatrioți ar fi fost în stare să se deghizeze și în șopârle pentru a merge la iarbă verde, au fost anunțate condiții de ploaie. Pe bune, nici în garda veche a Administrației Naționale de Meteorologie nu ne mai putem baza. Doamna Jurcă, e posibil așa ceva, cum să plouă? N-am mai văzut o ploaie autentică de aproape un an de zile, am crezut că ne-am vindecat, că de acum vom avea exclusiv soare. Doar trăim de ceva timp visul african.

* Conform unei evaluări UNICEF, doar 63 la sută din elevii români au participat la cursurile online din ultimele săptămâni. Studiul mi se pare făcut pe rotulă, procentul este mai mic. Cunosc nenumărate cazuri de copii care nici măcar n-au fost deranjați de profesori cu un telefon sau cu un SMS. Ca să nu mă refer mai întâi la profesorii depășiți din punct de vedere tehnic – mulți dintre ei abia dețin un e-mail, darămite cont de Facebook sau WhatsApp. Firește, nu permit să li se sugereze un upgrade, învățăcelul trebuie să se adapteze, nu dascălul, că doar nu trăim în Finlanda. Iar școlarul ce face? Youtube, Instagram și Tik-Tok. Apoi, după ce va mai crește, va intra în partid și va conduce un minister.

Citit 1296 ori Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2020 17:24

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.