Călin, file de neveste

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Bucureștiul, cu atâtea avarii la rețeaua de apă caldă și căldură, ar trebui să-și depună mandatul. Altcineva, poate municipiul Cluj-Napoca sau Oradea, merită statutul de capitală europeană, nicidecum Micul Paris care va dârdâi și mai tare în zilele următoare. Meteorologii anunță temperaturi la nivelul și sub presiunea cărora nu vei mai putea face diferența între Găbița Firea și Nicușor Dan.

* De pe la televizor am aflat-o, cu toate că prin canalele de știri trec cu aceeași frecvență cu care urmăresc posturile dedicate exclusiv adulților: bucureștenii încă își varsă gunoiul pe casa scării, în camera de pe palier în care gălățenii și-au amenajat debarale încă din anii ’90. Galațiul, ca să fac o comparație superficială, poate deveni capitala culturală a termoficării. Nu și a gunoiului menajer - după o vizită la ghenă, ți se prelinge eterna și legitima întrebare: Ce căutăm, nene, în Uniunea Europeană?!

* Direcția Națională Anticorupție e prima instituție a statului care a trecut val-vârtej peste sărbători. A rupt, nu-știu-câți inși s-au trezit deja cu dosar penal. Mai nou, se cere aviz pentru anchetarea lui Călin Popescu Tăriceanu, acuzat că ar fi luat mită 800.000 de dolari. Acum pricepem de ce a fost în stare să fugă în partidul lui Ponta... Ar fi mers și la AUR, numai să prindă încă o dată imunitatea aia. Vaccin? Hm, să fim serioși. Abia mandatul de parlamentar te ferește de toate bolile.

* Mita în dolari are parfum vintage. Mergea și un serviciu făcut pentru un fișic de mărci germane. „O tempora, o mores!” Cicero, nu DNA-ul, să-l judece pe bietul Călin, file de neveste!

* Nicio zi fără ministrul Educației, doar întâmplător mă refer la un cetățean pe nume Sorin Câmpeanu. Domnia sa a declarat în weekend că elevii ar putea fi chemați la școală și sâmbăta. Pentru aceste ore, profesorii ar urma să fie plătiți din fonduri europene. Cam așa ne-am putea justifica pe la Bruxelles: dați-ne banii ăia că vrem să facem străzi și școală! Sâmbăta, mai exact, vom face școală, în caz că sunteți curioși.

* Totuși, apare o problemă. Importantă. Sâmbăta e zi de meditații. Cum să obligi profesorii să facă școală?

Citit 725 ori Ultima modificare Luni, 11 Ianuarie 2021 18:44

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.