Despre gunoaie

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Mi-a atras atenția, în mod special, măsura primarului de Brăila de a confisca definitiv orice vehicul din care este aruncat gunoi pe domeniul public. Nu a funcționat nici amenda, nici educația, se justifică Marian Dragomir, personaj care nu este la prima apariție atipică în media. Sper să urce mașinile astfel însușite pe un soi de OLX. Ar avea prețuri senzaționale, nu-mi permit să ratez o asemenea ocazie.

* Aruncarea gunoiului pe domeniul public, iată o teză delicată! Se poate divaga zile întregi pe marginea subiectului, nici nu știi cum vine din decor vreo sudalmă: „Gunoiule, cine și unde te-a aruncat, mă?”

* Problema nu poate fi ușor expediată, mai ales când vin rezultatele unui studiu Eurostat conform căruia românii produc cel mai puțin gunoi din Uniunea Europeană. Apoi s-ar putea trezi vreun deștept de la Bruxelles, poate fi și europarlamentar, să se întrebe dacă municipiul Brăila se află în spațiul comunitar.

* E de apreciat afirmația ironică a vicepremierului Kelemen Hunor, care a făcut referire la sporurile bugetarilor. Sau poate că nu, dacă ești la butoane, poți să iei măsuri. Mă iertați, am glumit, noi, românii, doar facem haz de necaz. Iată ce a spus UDMR-istul: "Nu te obligă nimeni să lucrezi la stat dacă sunt atât de multe pericole la fiecare colț."

* Bill Gates, filantrop cu interese majore, le recomandă țărilor bogate să consume exclusiv carne artificială. Cum ar veni, cartofi?, m-a întrebat un vecin grăbit. Nu i-am răspuns, m-am dat preocupat. Superficial.

* Categoric, România nu e vizată de celebrul fondator al companiei Microsoft. A spus „țările bogate”, nu „tigrul Europei”, cu toate că n-a fost vreunul de-ai noștri pe lângă domnia sa când a livrat sfatul prețios.

* Despre cazul de la Constanța n-am ce să aștern pe foaie. Aș delira. Mai bine propun - e mai delicată inițierea unei petiții publice - mărirea salariului domnului Arafat.

* Potrivit unui studiu recent, 80 la sută dintre români și-ar lua în casă un robot umanoid. Ca să aibă pe cine da vina când „se sparge geamul de la baie” și când „se umple chiuveta de vase”...

Citit 838 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Februarie 2021 21:20

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.