Primari și frizurile lor

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Am ajuns la un nivel superior, deja nu ne mai încurcăm în orice mărunțiș. Capitala României și-a rezolvat imensele probleme, iar jurnaliștii au ajuns să se bată de muscă pe la conferințele de presă ale primarului general. Astfel, unul dintre ei l-a întrebat pe Nicușor Dan de ce nu se tunde, știut fiind detaliul deloc întâmplător că fostul profesor de matematică coabitează cu o salcie plângătoare pe umeri. Succesorul la tron al Gabrielei Firea a râs și a sugerat organizarea unui sondaj de opinie, dacă nu a unui referendum. Bucureștenii trebuie să decidă – va merge la frizer au ba? Înainte de toate, ei au fost întrebați de nenumărate ori dacă vor apă caldă și agent termic, pe timp de iarnă. Vina e tot a contribuabililor. Ori se codesc prea mult, ori rezultatele n-au fost centralizate.

* Ce bine că Galațiul nu este traversat de un fior similar! Primarul Ionuț Pucheanu are păr doar de-un flash mob. Făcând recurs la memorie, îl reperez pe Eugen Durbacă, fost edil-șef cu ceva mai multă claie pe fontanelă. Altfel, Nicușor – auci, tot Nicușor! – Ciumacenco avea pornirea capitală a lui Dan de la București, însă el a rămas doar viceprimar și finalist învins.

* Dar altele ni-s grijile. De pildă, 18 salariați ai Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare Filiala Galați au fost concediați deoarece cumulau pensia cu salariul. S-au aliniat prost astrele, căci săptămâna trecută și un vechi politician gălățean, Victor Paul Dobre, fost prefect și ministru, a fost șifonat într-o emisiune locală de televiziune. În chestiunea pensiei speciale a fost luat la rost. Am devenit tot mai răi, nenicule, suntem invidioși pe bunăstarea vecinului.

* Primăria Soveja (uitasem de această comună din județul Vrancea) oferă 150 de lei pentru fiecare fotografie sau filmare care surprinde oameni în timp ce aruncă deșeuri pe domeniul public. Cu alte vocabule, antrenează delatori, susține sportul național de pe vremea lui Nea Nicu, Datul în Gât. N-o să-mi spună careva de pe acolo că polițiștii au fost dați afară... 

* Când ai forțe de ordine bine remunerate, nu le da contravenienți mură-n gură! Lasă-i, dom' primar, să simtă și ei gustul meseriei, să agațe pe baza propriilor date un fraier de rând cu educația la fără frecvență!

Citit 697 ori Ultima modificare Duminică, 23 Mai 2021 17:54

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.