Creșterea economică în W

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Viața nu poate fi complicată în România: economia a crescut în ultimul an cu 13 procente. Anunțul a fost făcut de însuși premierul Florin Cîțu. N-o duce el șapte-opt beri, ca să-l parafrazez, dar din punct de vedere economic se dovedește a fi un dependent incurabil. Parcă workaholism este numele acestui sindrom.

* Bine, gurile neigienizate la timp îl arată cu degetul pe șeful de la Victoria (palatul, nu magazinul de țoale), că omite să spună două vorbe esențiale despre aceste treisprezece procente. Ele sunt rezultatul unei comparații simple: 2021 față în față cu 2020. Iar anul precedent înregistrase, mititelul de el, o scădere de 12 la sută, ca de pandemie. Prin urmare, dacă tot n-a pomenit detaliul, va vorbi peste ani despre încă o eroare a tinereții.

* Am făcut bine și m-am împiedicat de glumița unui brăilean, europarlamentarul PSD de Brăila Mihai Tudose. E drept, măcar deține un simț al umorului mult peste medie, însă n-o să uit niciodată că a fost personajul principal al bancului cu Bulă: s-a dat lovit din funcția de premier când l-a vizitat prim-ministrul Japoniei. Ți se întâmplă o dată în viață sau după reîncarnare.

* Madam Turcan de la Muncă – iertat să-mi fie oximoronul instituționalizat! – vorbește despre revenirea în V a economiei mioritice. Cum s-ar zice, Cîțu a avut iarăși dreptate. Nu m-aș lepăda brusc de povestea ultimelor zile, aia cu alcoolemia la volan: Florinache vede creșterea în W.

* Dar, vai, mesajul cetățeanului care se bate cu Orban pentru șefia PNL n-a fost sec, lipsit de brizbrizuri. Pentru un finanțist (doar a dat cu sapa la ministerul la care vine unul cu figură de filme mute, Vîlceanu), are ceva talent: „13 la sută, creștere economică. Sună bine, nu? Adevărații eroi sunteți voi.” Cinstit, aproape că m-am simțit vinovat.

* Pe zi ce trece, descopăr glume scrise singure. De soartă, ca Miorița. Iată ditamai declarația semnată de Ludovic Orban: "Niciodată nu am condus sub influenţa băuturilor alcoolice." Orice aș adăuga, ar fi ca o lovitură de târnăcop în Colosseum.

Citit 854 ori Ultima modificare Miercuri, 18 August 2021 23:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.