Flegme politice

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Ba pe-a... Sau undeva prin această zonă. Astfel se justifică băieții de la USR-PLUS, după inițierea unei moțiuni de cenzură alături de AUR, altfel o formațiune politică perfect legitimă. Adică, a fost votată de oameni, ca să înțeleagă și cei care nu cunosc definiția democrației. Și spun alde Barna și Cioloș: "PNL și PD au inițiat o moțiune de cenzură alături de PRM." Când, zilele trecute? A, e un recurs la istorie. Păi, și Burebista a tăiat viile, dar au crescut la loc.

* Altfel, rămâne cum am scris de ceva vreme. Era nevoie de un pic de spectacol, căci scorurile au început să dea pe-afară. Ați fost pe la pompă recent? Crește aproape în fiecare zi tariful carburanților. Cumva trebuia să ni se distragă atenția de la realele probleme ale societății. Dar nu trebuie să fiu luat în serios.

* Titlu din presa românească mainstream, nu de pe canale ezoterice: "Creștere istorică a prețului gazelor la nivel mondial. Iarna ar putea da lumii o lecție dureroasă." Vom face poezii pe bază de bundițe, vom reevalua folclorul autohton (auzisem de expresia "ți-e cald cu dinții în cavitatea bucală", însă o desconsideram cu obstinație) și vom spera să prindem primăvara lui 2022. Sau pe ailaltă.

* Evident, așteaptă și altele, iar Ștefan Mandachi, tipul cu kilometrul de autostradă, abia aștepta să intre pauza publicitară. După un drum cu mașina între Iași și Cluj, a comentat: "Opt ore în Europa anului 2021. Pericol de moarte constant. Ăștia se ceartă." Nouă, românilor, ne plac scandalurile, chiar nu pricep de ce mai importăm telenovele turcești sau de unde or veni ele. Avem intrigi cum trebuie, sută la sută originale; doar de un regizor și un scenarist fără încărcare, de atât avem nevoie. Ei ar putea așeza flegmele politice pe căprării și nu ne-am mai plictisi niciodată.

* Un bătrân a murit în timp ce se afla la mall, în Botoșani. Zeci de curioși filmau în timp ce omul se sufoca. Eh, e un început de Apocalipsă. Bine că aveau baterie la gadgeturi, bine că exista destulă lumină ca să nu imortalizeze în umbră... Iar umbra își lua tainul, ca să apelez la un termen foarte uzitat acum un deceniu și ceva.

Citit 1256 ori Ultima modificare Duminică, 05 Septembrie 2021 20:20

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.