Arde compensatu'? Trec în altu'

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Facturile românilor la energie electrică și gaze naturale vor fi compensate, a anunțat ministrul Energiei, Virgil Popescu. Nu mi-e clară formula după care vom fi loviți mai suav de facturile iernii, însă îmi vine să-l cred pe Virgil, tipul cu paharul de whiskey în care, cel mai probabil, se odihneau peste 50 de grame de ceai. De fructe. Altfel, cum să crezi că se ciugulește tărie în Palatul Victoria?

* Și dacă nu se rezolvă faza cu compensările, măcar vom aștepta ca pe vremuri, la coadă la oase de pui. Mai vine, doamnă, vreo mașină cu marfă? Ca să știm dacă mai stăm sau plecăm. Pe noi, românii, dacă știi să ne duci cu vorba, ne poți conduce milioane de ani.

* În plină criză politică, președintele Klaus Iohannis pleacă la New York. Ehei, nu la schi, așa cum ar fi tentați să comenteze răutăcioșii, cu toate că mereu ne putem aștepta la surprize. Dacă te bronzezi și iarna în solariu, de ce n-ai putea face cristiane vara-toamna într-un spațiu special amenajat?

* Ursula Von der Leyen de la Bruxelles vine în România pentru a marca aprobarea PNRR. Întâlnirile cu premierul Cîțu vor avea loc cu o zi înainte de Congresul PNL. Așadar, e șah la Orban. L-ar aduce și Mandolină pe Putin, dar e puțin în izolare.

* Toate știrile zilei de ieri au venit de la Constanța, acolo unde Simona Halep a devenit și Iuruc. Cel mai interesant detaliu ține de onomastică. Pe Iuruc nu-l cheamă Toni, ci altfel, dar ai mei confrați abia acum au aflat. Bine că mai întâi ne-au fost servite detalii din bucătăria evenimentului. În premieră, m-am întâlnit cu noțiunea de "piperchi", ceva din exotismul machidonesc. Mirilor le-au cântat Dan Bittman și Loredana Groza. Pe Lori e bine că n-a prins-o refluxul tocmai în toiul petrecerii - s-ar fi dezbrăcat, ar fi trântit niște selfie-uri și ar fi deturnat sensul cununiei.

* O doctoriţă din Cavnic premiată de Primărie pentru profesionalism a fost reținută după ce ar fi luat de 14 ori şpagă. Apreciez nervii tari ai specialistului care a numărat cazurile, pare să nu fie de pe aici. În plus, profesionalismul subțire, cu cheltuială se ține.

Citit 982 ori Ultima modificare Joi, 16 Septembrie 2021 23:49

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.