Dom' premier, cum băteai pasul ăla?

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Un deputat UDMR, Kulcsar Terza Jozsef, și-a permis să afirme acum două zile că 1 Decembrie este zi de doliu pentru comunitatea maghiară din România, iar ipocriții din presa românească n-au mai titrat încă din titlu "Derapaj" sau "Afirmație scandaloasă". Ar fi avut motive întemeiate. În schimb, dacă un politician situat în cealaltă extremă și-ar fi permis să atace comunitatea maghiară sau însăși Ungaria (să nu uităm cântecele lui Klaus Iohannis pe bază de "jó napot kívánok"), ar fi fost tocat de Mândruță, CTP și de ceilalți, eventual cenzurat. Îhî, se întâmplă. În 2021. A fi patriot nu e cool, poate și din acest motiv asistăm la episoade atât de jenante.

* Jandarmeria Română și-a prezentat public scuzele după defilarea de pomină de la Cluj-Napoca, acolo unde "oamenii de arme" - m-am refugiat la etimologie - care au participat la defilare au fost nesincronizați, cu toate că acesta e un termen curățel, mai degrabă politic. S-a defilat vraiște, picioarele inșilor sărind în toate părțile, ca în peliculele lui Louis de Funès. Și o scrie unul care acum douăzeci și ceva de ani bătea pasul ăsta ca gărzile lui Putin. Mare lucru că nu s-au pregătit bieții jandarmi clujeni, o să iasă la pensie până în 50 de ani și o să aibă ce povesti la vatră. Încă o jumătate de sută de ani. Atât de munciți sunt săracii.

* Uite cine vorbește, s-ar putea sesiza amatorii din Jandarmerie care au riscat entorse de Ziua Națională. Cei de la comunicare, responsabili să dreagă busuiocul, abia merg în papuci de blăniță, s-ar putea murmura. Ori facem evenimentele astea să strălucească, cu toate că sunt considerate vetuste, ori le anulăm - cale de mijloc nu există. Și mai avem și premier militar. Oare cum bătea domnul Ciucă pasul de defilare când era răcan?

* La București, un alt jandarm a căzut de pe cal, cum s-ar dezechilibra subsemnatul într-un cireș cu crengile foarte subțiri. E vorba de nepregătire, de fușerism. În ultima vreme au intrat mulți în structurile cazone ca să încaseze, după 15 ani în sistem, mult râvnita pensie specială. Cunosc cazuri, nu e doar o bârfă. Dar ne putem întreba cine a pus calul în drum. Deși se poate întâmpla să te duci ca bolovanul și dintr-un transportor blindat...

Citit 671 ori Ultima modificare Joi, 02 Decembrie 2021 23:54

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.