Cine-i mai extrage virgula "dintre"?

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* N-am mâncat în exces în primele două zile de Crăciun, ar fi culmea să ajung din cauza unei salate de boeuf și a unui caltaboș în gura lui Cherecheș sau a lui Jurma. A domnilor cu aceste nume, că n-am devenit cercetători cu același accelerat.

* Fesul lui Cîțu, din mesajul special compus de sărbători, ne arată că măcar umorul involuntar ne mai poate salva. Slovele ex-premierului sunt de tot râsul, omul a făcut o salată de citate, s-a spurcat la romgleză, cum se spune, însă măcar s-a gândit la noi. Dar și la poziția sa în partidul a cărui manșă se află la Cotroceni. Florin o ține pe mamaie în geam ca să-i încaseze pensia, dar de prin martie încolo n-o să mai știe nimeni că el a deținut funcția de președinte al PNL-ului.

* Unii au sărit să-l ironizeze pe Liviu Dragnea pentru compunerea cu greșeli gramaticale aruncată de Crăciun în social-media. Nu e de râs, reabilitatul (nu e în situația lui Adrian Năstase, dar orișicât) a rămas și fără corectură, de specialiștii israelieni nici nu se mai poate vorbi, ăia sunt scumpi. Mă tem că Irina Tănase îi mai extrăgea virgula dintre subiect și predicat, dându-i textului cu aer oficial formă publicistică. Mustăciosul a rămas și fără bipezii care îi făceau treaba murdară: acum intră în conștiința populară și ca agramat. 

* Apariția editorială a lui Codin Maticiuc, o biografie neromanțată a intelectualului de rază lungă Nuțu Cămătaru, atrage aproape zilnic reacții din viața reală. După Nicoleta Luciu, care își va căuta dreptatea în instanță, un clan interlop face tam-tam că în cea mai achiziționată carte a finalului de an sunt incluse și încăierări fictive. Am și un citat dintr-un cetățean care până mai ieri se considera prietenul Cămătarilor, mi-a făcut sărbătorile această definiție: "Fratele meu, perversitatea face parte din șmecherie. Sunt indignat de carte, e indignați toți copiii mei, chiar dacă nu are școală." Maticiucule, ai grijă, te pasc premii nemaipomenite pentru munca ta asiduă!

* Dacă și Maticiuc, alias Poponeț, va lua Premiul Nobel pentru Literatură, Mircea Cărtărescu ar trebui să tragă o fugă până la Oficiul Forțelor de Muncă (titulatura e alta, însă contează mai puțin) pentru binemeritata reconversie profesională.

Citit 659 ori Ultima modificare Duminică, 26 Decembrie 2021 23:55

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.