Consumatorul Cîțu

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Ieri, la prima ședință a Guvernului pe 2022, s-a discutat despre criza din energie. Nu pricep de unde atâta grabă: s-ar fi putut dezbate problema și prin iunie sau în octombrie. Ori în 2023, când om rămâne mai puțini. Mi se pare populism de tarabă.

* Oamenii cu detentă de lider oferă cele mai luminoase exemple. Cîțu, de pildă, fost șef de Guvern, știe cum să plătim mai puțin la gaze și energie electrică, chestiuni arzătoare care încălzesc în primul rând cutia craniană, abia apoi caloriferul din odaie. "Depinde și de consum. Eu nici nu prea stau mult pe acasă, toată ziua sunt plecat și, cu siguranță, factura este afectată de faptul că nu sunt acasă și nu consum foarte mult", a afirmat ex-premierul. Mi se pare o declarație de consumator cu experiență.

* Ce ne transmite Cîțu? Că nu contează ce tarife practică băieții din energie, ci cât de puțin trebuie să rămâi la domiciliu. Ai și cinci copii? Ia-i, plimbă-i sau chiar trimite-i pe la bunici, mătuși și vecini! Acasă trebuie să fie o atmosferă plăcută de 15-16 grade Celsius, numai cât să poți plăti la nivelul anului precedent.

* De partea cealaltă, însă tot la nivelul coaliției de guvernare, Ciolacu lovește ca Țociu și Palade: "Am finalizat măsurile pentru ieftinirea facturilor." Carevasăzică, dacă îți dorești să achiziționezi vreo factură (poate știi pe cineva care vinde), niște inși aflați la putere vor face tot posibilul să te ajute. Că o factură este mică sau îngrijorătoare, nu ieftină sau scumpă, se învață încă de la gimnaziu.

* Polițistul Marian Godină, acest Fănuș Neagu cu caschetă (să mă ierte marele pamfletar!), a devenit tată. Nu cred că este o știre, dar prea am văzut-o peste tot. Mi-am zis că nu e cazul să rămân de căruță. Să ne așteptăm la compuneri cu și despre tătici pe contul celebrului angajat de la Rutieră! Bucuria mămicilor.

* Un bărbat care a intrat cu autoturismul pe plajă, în municipiul Constanța, a fost amendat cu 10.000 de lei. Pe frigul ăsta nu puteai intra în costum de baie, chiar nu mai înțeleg autoritățile astea...

Citit 638 ori Ultima modificare Luni, 17 Ianuarie 2022 22:32

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.