* E bizar, oarecum haios, să parcurgi în dările de seamă zilnice exprimări de genul următor: "Au fost înregistrate 16.610 cazuri noi și 58 de decese, dintre care 2 anterioare." Noțiunea de "deces anterior" mă preocupă, pare că apologeții reîncarnării și-au luat jumătate de normă în comitetul care ne prezintă rezultatul unor banale operații de aritmetică. Și Mihai Eminescu a murit, însă putem vorbi mai ales în cazul său de o "moarte anterioară". Și "sucombarea precedentă a creativității" e o șmecherie, ca să mă exprim ca la birt.
* Teza de doctorat a generalului Ciucă a devenit subiect mai proaspăt și cu potențial de hlizeală în social-media decât facturile la energie. Ne minunăm că a copiat premierul Nicu, îi urmărim pe specialiști cum se contrazic la televizor și-i dau peste nas lui Iohannis, care ar fi trebuit să știe că alesul său ține mumia în șifonier... Și gata, că ne taie ăia curentul, prin urmare, nu mai vezi nimic.
* Interesant este și faptul că nimeni altcineva nu mai descoperă plagiatul din doctoratele politicienilor, ci doar profesorul universitar Emilia Șercan. Iar unele descoperiri sunt făcute atunci când îi arde mai tare buza împricinatului - de ce nu se știa că prim-ministrul Ciucă a băgat de la alții încă de la desemnare? Pic de suflet n-au mai-marii statului - de Crăciun și Revelion, când toată lumea era în sarmale, salate de boeuf și alte nenorociri culinare, doamna Șercan își afuma materia cenușie, cu pixul roșu în mâna dreaptă și softul de computer în față, pentru a-l da de gol pe nenea ajuns la Palatul Victoria. Repet, foarte urât din partea unora!
* Și știrile cu cutremurele sunt prea dese, mai dese decât seismele însele. Și sunt degeaba aceste informații câtă vreme niciodată nu l-am înțeles pe Gheorghe Mărmureanu, specialist în domeniu. Are dicția lui Florin Cîțu, cu tot regretul că-l compar cu un politician de duzină.
* Mihail Vlasov, fostul președinte al Camerei de Comerț și Industrie, a fost eliberat condiționat. El intrase după gratii în noiembrie 2020 și ar fi trebuit să rămână închis timp de opt ani. Nu-i așa că trece repede timpul?