Ne mănâncă fușerismul

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Mircea Geoană vorbește destul de des în numele NATO. O fi portavocea pentru România sau se exprimă în interesul tuturor? Mă neliniștește cumva, știam că rolul său în Organizația Tratatului Atlanticului de Nord este să nu intre muștele în biroul secretarului general. E drept, nici nu mă uit frecvent la telejurnal.

* Prezent pe continentul nostru, Joe Biden a mâncat pizza și și-a făcut selfie cu militarii americani cantonați în Polonia. Diverși jurnaliști de pe la noi s-au lăsat amorezați de imaginile diseminate cu acest prilej. "Știința de a fi firesc", a scris Florin Negruțiu, unul dintre cei mai vizibili gazetari ai ultimilor ani. Nț, e vorba de altă știință, e păcat că, la experiența domniei sale, nu distinge skillurile echipei de PR ale bossului de la Washington. Din pizza aia au mâncat toți SPP-iștii înainte, plus o armată de voluntari care au băgat lemne în cuptorul alfa.

* Înțeleg unde bate colegul de redacție al lui Cristian Tudor Popescu: politicienii de pe la noi nu reacționează firesc, decât cu puține excepții, deoarece au consilieri fușeriști pe lângă ei. Sunt angajați în proporție covârșitoare pe pile, pe amiciții, întrucât posturile de comunicatori nu li se par importante inșilor care ajung la ciolan: "Bag-o, mă, acolo să facă comunicate! Nu prea știe limba română, dar învață și ea. Oricum n-o să fac ce-mi sugerează ăia." De aici și multe gafe de protocol, declarații de presă citite după ureche și răspunsuri anapoda la întrebări nu neapărat incomode.

* Au fost împărțite premiile "Zmeura de Aur", categorie destinată celor mai inepte filme. Vine înaintea Oscarurilor și, la cât de mult a involuat industria cinematografică în ultimul deceniu (propagandă, corectitudine politică etc.), aș răsturna lejer clasamentele între cele două meridiane. Ca și muzica, filmele bune s-au făcut cu mult înaintea multiplexurilor și a nenumăratelor dimensiuni.

* O nouă națională de fotbal a României și-a primit botezul. Avându-l pe Iordănescu Jr. la timonă, această echipă a pierdut amicalul cu Grecia. Nici măcar pentru o diversiune de calitate nu mai poate fi folosită chișca autohtonă.

Citit 665 ori Ultima modificare Duminică, 27 Martie 2022 23:06

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.