Batman, Batman, liceu, liceu!

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Cumva, e de înțeles. Pe timp de război, e bine să ocolești anumite glumițe, care se pot dovedi proaste, însă nu trebuie să obligi artistul să evite poanta, mai ales dacă are potențial de a deveni antologică. De pildă, răsfoind presa din primele Două Războaie Mondiale, și e vorba de gazetele noastre, am descoperit destule "scurte" (rubrica "Una pe zi" e de când lumea și pământul) și caricaturi care îi șfichiuiau chiar pe mai-marii țărișoarei. România intrase deja în conflagrație, iar premierul și alți politicieni aveau colțul lor la gazetă. Cu ironie fină, sarcasm, ingrediente care n-ar trebui să lipsească nicicând. V-am ținut de vorbă, aproape că uitasem de ce am deschis acest paragraf: așadar, autocenzura ne ține pe lângă anumite aluzii, iar un arhicunoscut canal de știri promovează cu surle și dobe o campanie de portare a telefoanelor mobile căreia i se spune pe șleau "mobilizare". Altă rimă n-au găsit, cunosc replica, ce contează că mamaie din ultimul cătun ar putea crede că-i pleacă nepotul pe front?

* În fiecare zi ni se servește câte o lecție: empatia trebuie pusă în practică de cei mulți, nu de goarnele care îi fac reclamă. La fel este și cu lupta de pe frontul gazelor - dați centrala mai jos, ca să-l nimicim pe Putin! Voi, doar n-o să credeți că Timmermans sau alt ins bine înșurubat la Bruxelles va sta cu 19 grade în living. "Noi nu degeaba am murit la Revoluție", vorba lui Bebe Ivanovici.

* Consumul a trei ceşti de cafea pe zi îți poate prelungi viaţa, susţin autorii unui nou studiu. Categoric, savurând o licoare primită cadou (i se poate spune și șpagă, dar trebuie să fie foarte scumpă), ai șanse uriașe de a prinde și 90 de ani. De principiu, când nu prea ai pe ce cheltui bani, se presupune că duci și o viață lipsită de stres.

* Elevii unui liceu din Oradea au prăjit mici în clasă. S-au organizat, au adus grill, cartofi prăjiți de acasă, îi bârfește directorul instituției de învățământ. Vedeți, doamnă Ecaterina Andronescu, unde s-a ajuns, dacă ați desființat școlile profesionale? Ăștia de la Oradea ar fi putut deveni bucătari de teapa lui Chef Scărlătescu, dar dumneavoastră, "Batman, Batman, liceu, liceu"!

Citit 811 ori Ultima modificare Luni, 04 Aprilie 2022 22:43

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.