Vocea (nu neapărat a) României

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Scrisoarea lui Neacşu, cel mai vechi document scris în limba română, a fost transportată 200 de metri cu escortă armată, de la Arhivele Statului Brașov la Muzeul Județean de Istorie. Măcar asta puteau face și polițiștii locali de sub Tâmpa. Iertare pentru gluma nefericită!

* I-aș vedea pe Ciolacu și Ciucă dându-și cu părerea pe marginea răvașului semnat de boierul Neacșu. Tipii sigur ar confunda tărășenia și l-ar suspecta pe însuși Marian Neacșu, numit în funcția de secretar general al Guvernului la finalul anului trecut, că trimite șopârle pe la Bruxelles.

* Echipa României a cântat împreună cu naționala Ungariei imnul Ținutului Secuiesc la Campionatul Mondial de hochei. Cele două țări s-au întâlnit în Slovenia, la turneul final. E un soi de promo la următorul sezon al show-ului "Vocea României". Sau nu neapărat al acestei țări.

* Ministrul Mediului din România, Tanczos Barna, a stat în rândul fanilor maghiari la meciul cu cântec, atât la propriu, cât și la figurat. Era și costumat ca un ultraș, dar n-o să-i purtăm pică din acest motiv. La următorul meci de fotbal dintre România și Ungaria l-am putea vedea pe Viktor Orban în mijlocul galeriei "tricolore". Asta înseamnă civilizație, nene.

* Tanczos-baci, după ce a ieșit din cazanul de "suporter" al hocheiului, a revenit la birou. "Rabla pentru electrocasnice începe pe 17 iunie. În program nu mai sunt incluse televizoarele", anunță șeful de la Mediu, iar de aici ar trebui să înțelegem că ni se pregătește ceva. De obicei, românii folosesc urmașul aparatului cu tub catodic în diverse anecdote pe bază de eșec național. De pildă, ratarea calificărilor de către reprezentativa de fotbal era negreșit urmată de sfatul de a ne upgrada tv-ul. Nici la hochei nu strălucim, handbalul se stinge pe zi ce trece... Doar n-o să mai ia Simona un Grand Slam.

* Designerul care a creat rochia pe care Carmen Iohannis a îmbrăcat-o la întâlnirea cu Jill Biden a dat declarații surprinzătoare: "Toate ţinutele sunt returnate, ulterior fiind vândute." Din păcate, aceste produse nu se bucură de un marketing pe măsură. Ai putea găsi în magazin "taiorul purtat de doamna Iohannis", "ținuta de seară a Olguței Vasilescu" sau "sutienul..." Ai scoate pe ele cât nu valorează.

Citit 837 ori Ultima modificare Marți, 10 Mai 2022 23:17

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.