Pisica se arată, nu se postează

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* M-am uitat mai pe fușereală la datele din noul Cod fiscal, n-am înțeles mare brânză. De ca și cum ignoranța m-ar excepta de la plată. Sau de la plăți, să-mi fie cu iertare, acest substantiv comun devenind peste noapte defectiv de singular.

* Cresc prețurile de la o zi la alta, prioritățile par cu totul altele față de ce așteptări are mulțimea, dar noi ne dăm cu părerea pe marginea retragerii unui oarecare Mitriță din echipa națională de fotbal. Auzi, Mitriță! Zău că ne merităm soarta.

* Ah, și pozele cu pisici de pe rețelele sociale fac toți banii. Care tarife înnebunitoare de la pompă, ce hiperinflație? Ne trăim viața. Apoi va veni toamna. Toamna vieții noastre, cum spunea poetul.

* Parlamentul României a legalizat turnătoria: persoanele care raportează încălcări ale legii vor fi protejate de stat. Îhî, ne-am întors de unde credeam că s-a plecat cu tot cu rădăcini. Vorba unui cunoscut sociolog: ne-am luat țara înapoi, ar trebui să ne fie de bine. Pisica, dacă există (și e bine să fie pe undeva!), trebuie să le fie arătată ălora, nu poate fi doar marfă de traficat inimioare de Facebook.

* Sunteți pregătiți să râdeți? "Plafonarea preţului la carburanţi este o măsură proastă care ne-ar duce înapoi în comunism, când stăteam la cozi în benzinării din lipsa produselor", spune Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei. Cozi în benzinării pe timpul lui Ceaușescu? Fumați mult, tovarășe! Iar dacă s-ar plafona la 6 lei, cine și-ar face stocuri industriale? Corect, tot marii jucători de pe piață. Cine ar avea de pierdut? Exact, același ins de rând, care nu contează și care deja și-a abandonat hârbul în parcare. Mersul pe jos face piciorul sănătos - nu-l mai agresează nici portofelul burdușit care trăiește deja un viitor sumbru.

* Klaus Iohannis: "Am discutat cu Joe Biden despre creșterea prezenței militare americane în România." Care i-ai cerut, nene, așa ceva domnului președinte? Are și el un glonț de argint, că nu se întâlnește în fiecare zi cu șeful Americii, și ce-l punem să cerșească?

Citit 1080 ori Ultima modificare Joi, 30 Iunie 2022 18:49

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.