Profesioniștii, acasă!

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Fostul premier Adrian Năstase a declarat că Guvernul ar trebui să scadă cu 25 la sută numărul bugetarilor. E vorba de acel număr la umflarea căruia a pus consistent umărul în jurul anilor 2000. Între timp, a fost și "umflat", poate că nu dispune de o cronologie strictă a evenimentelor. Însă are dreptate: profesioniștii trebuie trimiși acasă! Doar n-o să credeți că-și va pune cineva rudele pe drumuri. Pe praful ăsta?

* Și în următoarea chestiune sunt nevoit să-i salut poziția. "Noi ne batem mai mult pentru cerealele ucrainenilor decât pentru cerealele noastre", a declarat Bombonel (astfel i se spunea când era la putere; e precizare pentru inșii care umblă cu corectitudinea politică în cavitatea bucală). Adelu nu pricepe totuși o situație: România are nevoie de cereale doar pentru a le exporta. Printre nenumăratele importuri la care suntem nevoiți să apelăm, e posibil să prindem pe masă și cereale din țara vecină. Așadar, e firesc să ne pese de bolul alimentar.

* M-am împiedicat iarăși de informația conform căreia Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, încasează peste 20.000 de euro. Lunar. Unii ar trebui să se oprească. Poate că i se creează neplăceri la domiciliu. Doamna Isărescu poate știa alte cifre.

* Nu înțeleg forfota autorităților (mă gândesc aici la polițiști) când se ridică la orizont izul unui festival de muzică. De pildă, mass-media clujeană titrează: "Colcăie traficanții de droguri în oraș, fix când e festivalul Untold." Poate fi doar o coincidență, e și Clujul acela destul de înghesuit. Nu pot avea legătură stupefiantele cu muzica acelor DJ. Să fie de la încălzirea globală? Greta Thunberg să ne lumineze! Sau să ne judece.

* Când exista OTV-ul lui Dan Diaconescu, ne minunam la diverse grozăvii. Și tratam acea poveste într-o cheie aparte. OTV-ul a dispărut, iar în luna august a anului 2022 găsesc următorul story pe site-ul televiziunii Digi 24, cea mai serioasă și cea mai europeană, după propriile caracterizări: "Iluzionistul israelian Uri Geller, faimos pentru îndoirea unor linguri cu ajutorul puterii minţii, i-a avertizat pe liderii politici din Rusia şi China, transmiţându-le că se va folosi de puterile lui mintale pentru a preveni un conflict nuclear." Ce noroc pentru noi că în prealabil i-a ieșit faza cu lingura! Măcar și-a dat mâna cumva.

Citit 831 ori Ultima modificare Vineri, 05 August 2022 18:01

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.