Cifoză ideologică

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Mă numesc Dănuț și aș fi vrut ieri să dau o tură pe la Muzeul Antipa. Românii care au nume de animal au beneficiat de gratuitate. Am auzit într-un banc că ar exista ursul cu acest nume diminutivat forte.

* De fapt, ne-am dat seama târziu că această campanie de marketing ar viza-o pe însăși șefa Comisiei Europene. Madam Ursula, la ultima vizită pe la noi, i-a rupt în două platfusul premierului Ciucă, nu-i chiar atât de cinică să ne calce prea des.

* "Plagiatul este un fenomen toxic. Avem nevoie de toleranță zero." E declarația de acum două zile a președintelui Klaus Iohannis, de la deschiderea noului an universitar. O s-o tot repet, vreau să-mi testez reflexele. Și motanii îmi miaună agresiv când aud acest clișeu stupefiant.

* Rămân în zonă. Oare domnul Ciucă la ce se gândește seara, la domiciliu, știind că președintele s-a dus cu această placă pe la universități? Nu cred că are curaj să-l întrebe pe soțul doamnei Carmen. Lasă, nene, că dacă nu-mi spune mie ceva între patru ochi, se cheamă că n-am făcut nimic greșit... Nici dumnealui nu-i curat ca lacrima.

* Ligia Deca, una dintre persoanele care au lucrat la proiectul șefului statului "România Educată", a devenit ministru la Educație. Carevasăzică, era nevoie de cineva care să înțeleagă cu adevărat aluziile lui Klaus. Sunt convins că doamna Deca nu va fluiera în biserică, doar n-o să mințim poporul că nu i-am remarcat postura la preluarea mandatului: o cifoză ideologică atent exersată în fața marelui boss de la Cotroceni. Altfel, desigur, Ligia e lăudată de reprezentanți ai intelectualității, cu toate că n-ar fi pupat până acum catedra. Eh, malițioși fără cauză.

* Se știe că Sorin Cîmpeanu, ex-ul, nu era în relații cordiale cu jupânul și că de prea multe ori a luat decizii care știrbeau din aura "României Educate". De aceea spun că e dubios ca o țară cu aproape 18 milioane de locuitori să dețină un singur jurnalist care depistează plagiatul. Doamna Cati Andronescu, iar îmi aduc aminte de politica dumneavoastră distructivă: ne-ați desființat școlile profesionale, d-aia nu mai avem ospătari, dulgheri, mecanici și nici lunetiști de plagiat!

Citit 944 ori Ultima modificare Marți, 04 Octombrie 2022 18:51

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.