Sindromul Schengen

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Rareș Bogdan? Nu l-am apreciat nici când poza în luptător de gherilă cu regimul Dragnea, avea ceva lipsit de naturalețe, un cabotinism respingător. Dar are dreptate când solicită Schengen pentru România. Cere și pentru următoarele alegeri europarlamentare, că nu stă grozav în sondaje.

* Am observat iarăși victime fără frontiere ale sindromului Stockholm. Culmea, cu S, de la Schengen. Se oțărăsc unii de pe la Bruxelles și votează împotriva aderării României și Bulgariei în spațiul cu pricina, hop, aplaudă așa-numiții intelectuali/ influenceri de pe la noi. "Bravo, că nu merităm!" Ba da, subsemnatul merită. Ar fi culmea să fiu de acord cu unul care propovăduia lockdownul (s-a demonstrat că a îngenuncheat planeta) și includerea în Codul penal a plimbării prin parc în nopțile reci de toamnă. Dacă nu vă reamintiți asemenea tărășenii, încercați o "gugăleală" banală pentru regăsirea așa-numitelor restricții Covid din România!

* Ne-a făcut de râs un eurodeputat german, spunând că e prietenos când afirmă că România este Vestul Sălbatic al Europei? Păi, să facem economie ca să aibă și țara prietenă Germania niște resurse de încălzire la iarnă! Cu toate că domnul președinte nu-și permite să-și țină părinții la acele 19 grade Celsius propovăduite. Cum, nu știați? Ai domnului Klaus trăiesc în țara lui Olaf Scholz. Sunt astfel mai aproape de bunica aia care folosește mașina doar pe autostradă și numai pentru a achiziționa pâine și lapte. S-o vândă apoi în est.

* Și un mesaj pentru eurodeputatul venit la tribună în geacă de piele: bossule, să știi că părinții și bunicii tăi se dau în vânt după acest Vest Sălbatic al continentului. Le place, abia așteaptă să evadeze în est pe timpul concediilor estivale. Adoră all-inclusive-ul, iubesc tăria, se fac pulbere. Deh, terapie.

* Apropo de occidentalismul ultimilor ani, acum două zile i-a fost tăiat microfonul fostului președinte Băsescu. Cine mai poate fi suporterul ex-marinarului? Însă el vorbea despre foști lideri europeni care "s-au pus în slujba lui Putin după terminarea mandatelor", adică deranja un mușuroi. Într-o democrație în care libertatea de expresie este un bun prețuibil, nu-i oprești microfonul unui europarlamentar. Îl poți combate, poți veni cu contraargumente, nu-l cenzurezi. Iertare, doar am scris de mai multe ori că nu există cenzură, ci situații în care se încalcă "standardele comunității".

Citit 882 ori Ultima modificare Joi, 06 Octombrie 2022 19:21

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.