Bujor în obrăjor

Bujor în obrăjor
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

* Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea prin care bujorul este declarat Floare Naţională a României. E chestiunea momentului, am fi fost pierduți definitiv fără această strategică decizie. O spun cu bujor în obrăjor. Sau cu pluralul lor.

* Știrile despre autorități care sparg banii pe tot felul de drăcovenii se înmulțesc, însă ar trebui să fim îngăduitori. Urmează vremuri grele pentru toată lumea, nu doar pentru noi. De pildă, Autoritatea Navală Română a cumpărat cinci telefoane iPhone 14 cu 7.000 de euro. Mi se pare un preț bun, aș solicita o audiență, aș investi și eu într-unul. Tot pe banii statului.

* Un cal troian se pregătește să ia o gură de jăratec. Deputatul PNL George Tuţă şi senatorul PSD Radu Oprea au depus un proiect de lege pentru creşterea incluziunii financiare. Proiectul prevede ca toți românii să aibă garantat un cont bancar fără comisioane. Nu contează dacă vei avea sau nu venituri, important este să scrie pe acel cont numele tău. De fapt, vorbim despre obligativitatea ca toți românii să primească leafa pe card, e și despre acest lucru în această informație, însă presa a devenit goarnă oficială a Guvernului și Parlamentului. Nu de ieri, de azi, ci de multă vreme. Iertare pentru cruntul truism! 

* Ministrul Petre Daea de la Agricultură (apropo, s-a potolit bine de tot după ce se luase în bâză cu Bruxelles-ul) spune că în România e cea mai ieftină carne de porc. Dar a mai văzut cineva porc la noi, în țară? Mai e prezent doar în diatribe și metafore. Mediul rural, în care ne mai puneam baza, se aprovizionează de la market: atât cu pătrunjel, cât și cu Fanta.

* Un antrenor român de fotbal, Marin Barbu pe numele său, și-a luat cetățenia maghiară pentru a cumpăra benzina ieftină. Excelentă idee antreprenorială! Și eu m-aș face bulgar ca să pot da vina pe niște vecini la îndemână. De cei de la nord de Dunăre ar fi vorba, n-aș avea prea multe opțiuni.  

* Papa Francisc a declarat în faţa tinerilor seminarişti de la Roma că preoţii şi călugăriţele vizionează şi ei pornografie pe internet. E drept că Netflix și HBO Max prezintă destule fisuri culturale. De ce să-i lași pe consumatori să migreze spre alte platforme?

Foto: unsplash.com

Citit 937 ori Ultima modificare Joi, 27 Octombrie 2022 22:29

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.