Chemați ministrul prin Ro-Alert!

Chemați ministrul prin Ro-Alert!
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

* Nu poți începe un text care se respectă fără momentul îngrozitor de penibil de la o fabrică de camioane militare, acolo unde s-au aflat premierul Ciucă și Ciolacu de la Camera Deputaților, acest cuplu pe care ar trebui să ne bazăm pentru o guvernare decentă. Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, nou în post, lipsea, însă niciunul dintre cei doi demnitari nu avea habar de ce insul care contează nu face parte din ecuație. Iată nestemata rostită de șeful Guvernului României: "Domnul ministru abia a reușit să preia portofoliul ieri. A fost o chestiune de necorelare între noi și am crezut că îl anunță domnul președinte Ciolacu, dânsul a considerat că îl anunț eu." Nu era mai bine să-i trimiteți un Ro-Alert? Ca să nu uit, această știre care îi pune într-o lumină cam fără precedent pe cei doi nu prea se găsește prin media. Deh, or mai exista niște datorii, se mai negociază, se mai caută ceva legat de vizita lui Elon Musk...  

* M-am trezit ieri-dimineață din cauza unei mișcări de pământ, cei mai mulți moldoveni și munteni au pățit acest neajuns. Sigur e și aceasta o diversiune, însă nu-mi vine să cred că Iohannis, Ciucă și Ciolacu sunt deja frați cu natura, cu codrul, cu pajiștile. Scuze, miriștile, că e noiembrie. 

* A sosit și un mesaj de alertare pe telefon, înțeleg de la confrați că a fost trimis cu 20 de secunde înaintea seismului, dar n-am băgat de seamă. Am făcut ochi abia la bălăngănire, nu și la SMS-ul subalternilor lui Arafat. Ar fi culmea să ne explice domnul Raed că și la cutremur e recomandat să stai cu ferestrele deschise, de Crăciun. Cum, pare absurd? Dar interzicerea plimbărilor prin parcuri pe timp de noapte, mai ales în sezonul rece, cum era? Astfel, evitam răspândirea covidului. Am acceptat cu toții acele măsuri, le păsa de "siguranța noastră".

* Ne concentrăm și pe activitățile sportive? Măcar puțin. Echipa de fotbal a deputaților români a învins Turcia cu 5-0. N-a fost o victorie oarecare, tipii cu imunitate fiind motivați de însuși Marcel Ciolacu: "Câștigați sau plătiți deplasarea!" Chiar așa, s-a gândit buzoianul la bieții contribuabili care numai o deplasare a unora cu burtă în Turcia, pentru baclavale și pase cu călcâiul, n-ar mai suporta.

Citit 775 ori Ultima modificare Joi, 03 Noiembrie 2022 15:32

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.