Castrarea gândirii critice

Castrarea gândirii critice
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

* Doar așa am ajunge la România Educată, e nevoie de un parteneriat public-privat. Să vină o anumită casă de pariuri la ministerul condus de doamna Ligia Deca și să defilăm cu Superligia!

* Nene, despre punctul din noul logo USR n-am scăpat nimic. Încă. E roșu, sare în ochi și face semiotica să se țină de burtă, ca să râdă până la capăt. Acum are limite, asta ne transmite semnul grafic mic și rotund. Carevasăzică, băieții acestei formațiuni, rămași fără gașca lui Cioloș, nu-și mai propun să răstoarne munții, adică să salveze România. N-are rost, să mai încerce și alții.

* Admit că la un moment dat îi luasem în serios pe useriști, le-am și aplicat o ștampilă sau două, apoi au apărut alde Bulai și alți ipocriți în spațiul public. Și m-am liniștit. Înțeleg că și pacientul Caramitru Jr. s-a reactivat, trăim vremuri vesele și triste, cu riscul de a juli smalțul operei lui Topârceanu.

* Se scrie în presă despre un anume deputat-selfie, un june de la AUR care a încasat deja 50.000 de euro doar pentru un discurs bâlbâit de nici măcar un minut. Omul compensează cu fotografiile din plen, cadre în care tot el este și vedeta. E doar un caz, iar maeștrii de mass-media politice ar trebui să-i descopere și pe ceilalți. În toate partidele există mutălăi care se mândresc cu imunitate și leafă mare. Chiar dacă e mai comod să-i iei la rost pe cei din opoziție...

* ANAF a publicat "lista albă" a firmelor din România, adică un clasament al persoanelor juridice din România fără datorii la stat. Ar trebui dată pe goarnă și lista societăților comerciale închise în ultimii doi ani și jumătate din cauza condițiilor socio-economice imposibil de calificat. Și, apropo, domnilor de la Fisc, nu înțeleg de ce bateți șaua, căci iapa de la minister spunea deunăzi că tot mediul bugetar e cel care ține economia în picioare. Cu capul pe bar, duhnind a boască, dar o ține.

* Specialiștii în igienă - e vorba de niște bezmetici din Marea Britanie - recomandă să nu ne mai spălăm în fiecare zi: "Dușul nu ne ferește de bacterii." După ce, vreme de doi ani, ni se și arăta cum trebuie să ne spălăm membrele superioare. Cumplită epocă, orice bazaconie devine "descoperire genială" și "ar fi bine" ca gândirea critică să aibă parte de castrare chimică.

Citit 918 ori Ultima modificare Vineri, 04 Noiembrie 2022 16:29

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.