Biden, ca Dâncu al nostru

Biden, ca Dâncu al nostru
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

* Doar știți cât de mult îl simpatizez pe "Ciucă al nostru". Uneori îmi vine să-i cer iertare Vioricăi Dăncilă, însă nu-i mai găsesc adresa de e-mail. Totuși, premierul României nu l-a rebotezat pe părintele Cleopa în Cleopatra, așa cum susțin unele publicații online spre deliciul influencerilor de canapea. Ar fi fost prea mult, nu există dovezi că generalul de la Palatul Victoria s-a făcut încă o dată de râs. Fake news, astfel i se spune, chiar dacă gogoașa s-a umflat binișor.

* Joe Biden a afirmat zilele trecute că este pregătit să discute cu Putin "dacă şeful de la Kremlin caută o modalitate de a pune capăt războiului". Peste weekend, echipa de comunicare a Casei Albe "a venit cu clarificări după afirmaţiile" bătrânului Joe, adică i-a contrazis unul dintre puținele momente de luciditate. Era scenaristul în zilele libere, pe la țară, de aceea apucase președintele să vorbească de capul său. Altfel, "a veni cu clarificări" mi se pare cel mai cinic și tembel verb din epoca modernă. Dacă omul a spus un lucru, existând și probe audio-video în acest sens, nu te mai bagi să "clarifici". Dimpotrivă, îl contrazici. Vai, dar nu se poate să utilizezi un termen atât de contondent. Vorba aia, încalci "standardele comunității", bossule de la Casa Albă... Vrei s-o pățești ca Dâncu?  

* Carambolul de ieri-dimineață, de la ieșirea din Brașov, le-a livrat o pâine albă televiziunilor de știri care oricum ar fi trebuit să difuzeze evenimente rutiere. Doar se ieșea din minivacanța de 1 Decembrie. De ce l-au deranjat pe fostul pilot de curse Titi Aur, când e limpede că pe polei n-ai ce face, până și frâna de motor având limitele ei? Astfel, burtiera lipsită de sens "Cum evităm accidentele când e polei pe șosea" are un singur răspuns: nu le putem evita decât rămânând la domiciliu. Și eu care credeam că, dacă tot nu mai ninge, fenomenul intitulat "Iadul Alb" iese din prim-plan cu coada între picioare. 

* Șase bărbați și un băiețel de aproximativ şase ani din Baia Mare au participat la sacrificarea porcului de Crăciun la înălțime, pe bloc. Nu este o întâmplare, o fi vreun mesaj pentru Europa, mai exact pentru Austria care nu ne dorește în Schengen. Fumul de la pârjolirea godacului e mai mult decât un spot publicitar de acum 2.000 de ani, ca la strămoșii care viețuiau în triburi.

Citit 909 ori Ultima modificare Duminică, 04 Decembrie 2022 16:19

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.