Taxa pe Bălan

Taxa pe Bălan
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

* În eventualitatea în care m-ați remarcat la filmul "Man of God" (desigur, la cinematograf), să știți că am stat departe de singura persoană din sală care se desfăta cu pop-corn. Nu, nu e cu Micutzu, n-o să facă recorduri de încasări, însă e o producție la care voi mai merge măcar o dată. Simțeam că se prăbușește nivelul discuției și i-am mai dat o șansă. Culturală.

* Dacă se întreba cineva ce face USR-ul ca principal partid de opoziție, iată măcar o situație. O fi și singura: partidul lui Drulă acuză guvernul Ciucă de emiterea unei ordonanțe de urgență "care inventează o nouă taxă în plină criză energetică: taxa pe soare", care îi vizează pe cei care au investit în panouri fotovoltaice. Nene, când ai 70 la sută, căci pe aici se situează rezultatul unei aritmetici pe bază de PSD, PNL și UDMR, începi să-i găsești și soarelui nod în papură. Iar de aici până la a taxa producția Bălanului nu mai e decât un pas.

* Cu taxa pe Bălan gata să vadă lumina zilei (care tot de acolo apare), se activează și glumița veche conform căreia "o să ne impoziteze ăștia și aerul pe care îl respirăm". Deja se întâmplă, orice banc de pe vremuri e normă. Dar noi, desigur, suntem interesați când o să difuzeze Pro TV-ul "Singur Acasă". Cum, n-ați aflat că nu mai e pe Antena 1 anul acesta?

* A apărut lista completă a celor peste 50 de sporuri încasate de bugetari. Tot nu-i lumea mulțumită. Ar trebui publicate la pachet cu înregistrarea audio a ministrului de Finanțe care spunea că bugetarii îi țin în cârcă pe angajații din mediul privat. Simt că unii dintre compatrioți nu se pot bucura încă pe măsura capacităților.

* În România există mai mulți bărbați șomeri decât femei. Chestiunea este revoltătoare, mai ales că egalitatea de șanse începe să prindă teren și la noi: dați afară niște doamne, nu e posibil să vă bateți joc în asemenea hal!

* Scrie presa națională: cunoștințele de folosire a unui calculator, în lipsa unui document care să le ateste, nu sunt suficiente dacă vrei să te angajezi într-o instituție a statului. Carevasăzică, ești obligată să aduci și certificatul de căsătorie, că nu se mai poate... Ca să vadă responsabilul de la Resurse Umane că individul cel mai bine înșurubat în instituție e amantul tău. Iertare! De fapt, de ce nu se eliberează și țidule de amantlâc?

Citit 1016 ori Ultima modificare Luni, 05 Decembrie 2022 15:40

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.